“Ce generează violența continuă în S.U.A.?” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Ce generează violența continuă în S.U.A.?

A police officer picks up a water-logged American flag, Tuesday, July 5, 2022, left behind after Monday's mass shooting in Highland Park, Illinois. Stacey Wescott/Chicago Tribune/TNS

America își revine cu greu din șocul unei împușcături în masă într-un anumit oraș, când un nou incident are loc în altă parte. Șapte persoane au fost ucise și peste 30 au fost rănite în împușcăturile comise de un bărbat  de 21 de ani la o paradă de 4 iulie în Highland Park, Illinois. Violența cu armele în America a devenit nu mai puțin decât o epidemie socială și, ca în cazul oricărei alte boli de o asemenea amploare, este important să găsim tratamentul potrivit pentru cauza principală a problemei.

Jacki Sundheim, un angajat senior la o sinagogă locală și Nicolas Toledo, un bunic din Mexic, s-au numărat printre victimele fatale ale atacului fără sens de la o paradă, al unui bărbat înarmat care conform poliției, a achiziționat armele în mod legal. Fără îndoială este important să ținem armele departe de indivizi instabili și periculoși, dar epidemia de violență cu arme depășește legile și reglementările, deoarece cei dispuși să provoace rău vor găsi întotdeauna modalități de a-și atinge obiectivele sinistre.

Pentru a oferi o soluție adevărată, trebuie să trecem dincolo de simptomele problemei. Ființele umane sunt creaturi sociale și indivizii nu pot fi separați de cultura lor atunci când încercăm să înțelegem un comportament care se repetă. Este adevărat că în America este ușor să achiziționezi arme de foc, dar ceea ce apasă pe trăgaci este egoismul și diviziunea în creștere din societatea americană.

Într-un asemenea climat social de „fiecare om pentru el însuși”, tensiunea și frustrarea se acumulează zilnic, până când oamenii cu tendințe violente explodează în moduri crude. În mințile lor dezechilibrate, o împușcătură în masă este o modalitate de a „repara” sistemul și de a compensa temerile și nesiguranța lor.

Lipsa sensului și a scopului în viață sunt, de asemenea, declanșatorii cheie. Din ce în ce mai mulți oameni habar n-au pentru ce trăiesc, iar viața fără sens și scop face ca viața umană să-și piardă din importanță și prețiozitate. Trăgătorii în masă simt că viața umană este ieftină și lipsită de valoare și, cu cât această lipsă de direcție se răspândește mai mult în societatea de astăzi, cu atât mai mulți trăgători în masă ies la suprafață.

Remediul acestei probleme este educația. America trebuie să trateze condiționarea culturală și socială profundă care generează aceste evenimente, prin inițierea unui program educațional federal masiv pentru a infuza oamenii de la o vârstă fragedă cu noi exemple, norme și valori. Aceștia ar trebui să fie instruiți în mod regulat pentru a coopera, a construi încredere, precum și a dezvolta sensibilitatea socială unul față de celălalt prin ateliere, grupuri de discuții și proiecte de colaborare.

Educația nu se referă doar la sistemele formale de furnizare și dobândire a cunoștințelor. Scopul educației nu ar trebui să fie pur și simplu acela de a crea o forță de muncă formată din persoane pregătite. Educația trebuie să se concentreze acum pe cultivarea ființei umane. Aceasta înseamnă construirea unui sistem de valori în interiorul unei persoane și a unui mediu social adecvat în jurul unei persoane pentru a echilibra ego-ul uman și a-l direcționa către realizarea pozitivă.

O astfel de stare nu va apărea niciodată doar prin elaborarea de noi legi, ci doar printr-o schimbare a modului în care natura umană funcționează în societate. În loc să relaționăm unul cu celălalt prin lentile egoiste, trebuie să învățăm și să dezvoltăm noi atitudini de susținere, încurajare și înțelegere față de fiecare persoană. Pentru a atinge acel nivel de schimbare pozitivă, societatea trebuie să creeze conexiuni semnificative și sănătoase printr-o nouă schimbare socio-educațională, care va deveni fezabilă și realistă atunci când America își va da seama că a avut destulă suferință și că este timpul pentru o soluție integrală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed