“Ce înseamnă „a da drumul” spiritual?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce înseamnă „a da drumul” spiritual?

.„A da drumul” și „curgând cu curentul spiritual” înseamnă a nu te împotrivi procesului spiritual. Cu toate acestea, ego-ul este o mare interferență în a „da drumul” pur și simplu, spiritual, deoarece trezește în mod constant plângerile și cererile lui.

Prin urmare, „a da drumul” spiritual este mai dificil decât poate părea. Nu înseamnă pur și simplu să nu facem nimic și să lăsăm instinctele noastre egoiste să ne controleze. Dimpotrivă, înseamnă a accepta cu bucurie tot ceea ce ni se întâmplă nouă și lumii, văzând că totul emană dintr-o singură forță, care dorește doar beneficiul, iubirea și grija pentru toată lumea și pentru totul, și să nu avem nici cea mai mică umbră de critică față de acea forță.

Poate părea că nu există nimic ieșit din comun într-un astfel de proces, doar să te bucuri cât mai mult de viață. Cu toate acestea, este de fapt foarte complex, deoarece „a da drumul” spiritual înseamnă a fi în deplină unitate cu forța spirituală a iubirii, a dăruirii și a conexiunii.

Unirea completă cu această forță înseamnă că suntem de acord și Ȋi justificăm intenția de a ne face numai bine, în timp ce suntem obligați să suportăm nenumărate stări contradictorii. În astfel de stări, suntem în mod natural de acord cu natura, lumea, viața și nenumăratele probleme și crize prin care trecem. Cu alte cuvinte, nu suntem în mod constant de acord cu „a lăsa să plece” spiritual, deoarece există întotdeauna o situație care apare pentru a ne face să ne simțim rău.

Suntem supuși intenționat unor stări dificile și contradictorii. Cabaliștii au descoperit cum forța unică a iubirii, dăruirii și conexiunii, pe care o denumesc mai multe nume, inclusiv „Creatorul” și „natura”, ne angajează în astfel de stări, tocmai pentru a ne ghida spre descoperirea ei.

Deci, cum putem accepta totul cu calm și „să lăsăm să plece” spiritual? Este realizabil doar schimbându-ne pe noi înșine, astfel încât, în loc să percepem prin lentilele noastre egoiste înnăscute, să dezvoltăm noi lentile altruiste, care ne permit să percepem așa cum o face Creatorul, adică numai cu intenția de a iubi, îngriji, dărui și conecta pozitiv. Cu o astfel de transformare, putem realiza o existență armonioasă, o stare de odihnă absolută. Totuși, acest concept de odihnă și armonie absolută este opus modului în care ne referim la odihnă și armonie conform definițiilor noastre corporale. Este o odihnă și armonie care se construiesc prin progresul nostru peste viteza luminii, prin participarea la nenumărate cantități de schimbări: în orice moment, prin aplicarea unei intenții de a iubi, dărui și conecta pozitiv, suferim miliarde de schimbări prin acceptarea completă a providenței forței unice a iubirii și dăruirii. Gândim logic, în timp ce ne angajăm să ne limităm și să ne ridicăm deasupra plângerilor și cererilor noastre egoiste, ceea ce ne topeşte  într-o stare de odihnă absolută și perfecțiune.

Bazat pe o discuție, „Secretele Cărții Eterne”, pe 29 iulie 2013. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Maxim Stepanenko pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed