“Ce înseamnă Amalek în Biblie?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce înseamnă Amalek în Biblie?

Amalek este o calitate foarte apropiată de noi. Pare a fi absolut malefic, o tulburare care trebuie distrusă și nu numai distrusă, dar este scris că și memoria sa ar trebui ștearsă. Cu toate acestea, nimic nu a fost creat inutil. Tot ce există a fost creat exclusiv pentru a ne ajuta dezvoltarea.

Amalek este o calitate care ne ajută să ne dezvoltăm în mod optim și ne păzește constant. Este ca și cum am merge pe o cărare și, oriunde am putea cădea sau ne-am putea abate de la ea, apar spini și ne trimit un semnal de avertizare „Ține-te departe!”. Acesta este modul în care Amalek stă de pază pentru a ne ghida în direcția cea bună.

Dorința vine de la Amalek și de asemenea lipsa de voință vine de la el.

În ebraică, Amalek este o formă scurtată a cuvintelor „Al Minat Lekabel”, care înseamnă „pentru a primi”. Descrie intenția egoistă a dorinței – de a primi pentru propriul beneficiu personal. Despre o astfel de intenție este scris: „Am creat înclinația rea; Am creat Tora, drept condiment”. Înclinaţia rea (utilizarea egoistă a dorinței) este poziționată direct împotriva Torei, care înseamnă atât lumină spirituală (Ohr), cât și instrucție spirituală (Hora’ah).â

Amândouă operează asupra noastră pentru a ne ghida către o stare echilibrată între ele.

Astfel, trebuie să ne raportăm cu respect la Amalek, adică la ego, deoarece este o calitate necesară pentru noi, să stabilim conexiunea noastră spirituală. Înclinaţia malefică – ego-ul – care rezistă și ne incită împotriva spiritualității – calitatea iubirii, dăruirii și conexiunii pozitive – ne ajută să descoperim conexiunea noastră spirituală, arătându-ne cum să găsim o astfel de conexiune în care descoperim la început calitățile lui Amalek, adică intenția egoistă.

Amalek este deci o calitate foarte vicleană care ne arată măsura în care suntem scufundați în gânduri și dorințe de autosuficiență și atunci, când vedem această intenție egoistă operând asupra noastră putem identifica apoi modul în care trebuie să acționăm într-o direcție opusă .

Amalek, egoul, dezvoltă astfel abilitățile noastre spirituale, permițându-ne să dobândim mai multe calități spirituale de iubire, dăruire și conexiune, arătându-ne contrariile acelor calități spirituale din noi.

Bazat pe Lecţia zilnică de Cabala cu Cabalistul Dr. Michael Laitman din 18Aprilie, 2021.

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed