“Ce înseamnă „Amintiți-vă ziua Sabatului pentru a o păstra sfântă”?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Ce înseamnă „Amintiți-vă ziua Sabatului pentru a o păstra sfântă?

O săptămână este un ciclu, iar fiecare a șaptea zi este o pauză care parcă oprește apoi repornește universul.

Este scris că Creatorul a lucrat șase zile și s-a odihnit în Sabat, în ziua a șaptea.

Aceasta înseamnă că și noi ar trebui să lucrăm timp de șase zile și să ne odihnim în a șaptea zi. Cu toate acestea, munca noastră diferă de cea a Creatorului.

Lucrarea Creatorului este creația. Conform înțelepciunii Cabala, zilele săptămânii reprezintă cele șase Sefirot ale lui Zeir Anpin – Hesed, Gevura, Tifferet, Netzah, Hod și Yesod – șase direcții.

Dimpotrivă, munca noastră este să ne schimbăm în conformitate cu aceste șase Sefirot. Când terminăm acea transformare, ajungem la ultima Sefira. Cu toate acestea, ultima Sefira se dezvăluie în noi de la sine. Aici, nu avem nimic de făcut, doar să nu ne amestecăm.

Dacă atragem corect cele șase forțe asupra noastră, atunci cea de-a șaptea forță a Sabatului, Șabatul, de la cuvântul Shvita (o pauză în timpul lucrului), face toată lucrarea de la sine, deoarece nu avem nicio interferență în acțiunile Creatorului.

Primim tot ce este posibil în cele șase etape, așa-numitele „șase zile”, care se conectează în noi, iar apoi în a șaptea zi, primim rezultatul lor. Cu alte cuvinte, lucrăm în cele șase zile pentru a semăna cu calitățile de iubire și dăruire ale Creatorului, iar în a șaptea zi, trebuie doar să-l lăsăm pe Creator să realizeze asupra noastră concluzia și rezultatul celor șase zile de muncă.

Pe baza emisiunii TV, „Stări spirituale” cu cabalistul Dr. Michael Laitman pe 26 decembrie 2019. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed