“Ce înseamnă în ebraică „Zohar”?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, Pe Quora: Ce înseamnă în ebraică „Zohar”??

În înțelepciunea Cabalei, „Zohar” se referă la strălucirea superioară, care este numită și „lumina superioară” sau lumina iluminării, înțelegerii, iubirii și participării, care este un întreg. Când această lumină coboară asupra noastră, ne dă un simț al forței generale a naturii, numită și „Creatorul”, care ne ghidează dezvoltarea și care ne conduce la scopul final al creației – o stare de eternitate și perfecțiune.

Atrăgând asupra noastră strălucirea superioară, ne umplem viețile cu sentimentul că suntem în interior și că aparținem unei mari forțe, Creatorul. Această forță ne oferă un sentiment de a trăi la un nivel cu totul diferit, unul care este absolut armonios și liniștit.

Cartea Zohar servește ca un manual de instrucțiuni despre cum să vă conectați cu și să dezvăluiți forța generală a naturii, Creatorul. Cu cât încorporăm și atragem mai mult strălucirea ei în viețile noastre, cu atât ne apropiem mai mult de revelația Creatorului în timp ce suntem în viață în această lume, până la un punct în care îl dezvăluim pe Creator și suntem răsplăti cu strălucirea superioară.

Bazat pe spectacol “Stări Spirituale” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman și Michael Sanilevich 15 Februarie , 2022. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed