Ce înseamnă în vremurile noastre povestea lui Adam și a Evei?

Cabala și relațiile

Sfaturi despre cum să construim relații de succes bazate pe principiile spirituale și pe înțelegerea naturii noastre

Ego-ul nostru este șarpele care ne împiedică să putem iubi pe altcineva.

Sensul din spatele poveștii lui Adam, a Evei și a șarpelui este de fapt foarte simplu. Șarpele reprezintă ego-ul care a devenit revelat între Adam și Eva, bărbat și femeie. Și asta este tot ce există cu adevărat în poveste.

De exemplu, să presupunem că un cuplu fericit și tânăr se îndrăgostește. Se îmbrățișează, se sărută și râd împreună, merg la film și la plajă. Apoi se căsătoresc și încep să trăiască împreună, și totul este minunat. Ei sunt în Grădina Edenului.

Și brusc — șarpele (ego-ul) sosește. Încep brusc să se certe. Apoi încep să profite unul de celălalt și să facă calcule private, cum ar fi „Cum pot face ca el sau ea să fie așa cum vreau eu să fie?” Acest lucru ni se întâmplă pentru că șarpele (ego-ul care este în interiorul nostru) ne împiedică să putem iubi pe altcineva și se asigură că iubirea noastră este egoistă de la început.

În aceste circumstanțe, cel mai aproape de iubire putem ajunge atunci când ne predăm ego-urile în viața de zi cu zi cât de mult putem. Cu toate acestea, acest lucru încă nu rezolvă problema de la bază și nu ne permite să experimentăm iubirea reală, necondiționată. Aici Cabala oferă o altă soluție: să ne corectăm sufletul de la rădăcină sau să corectăm șarpele care ne separă de partenerii noștri.

Pentru a face acest lucru, ambii parteneri trebuie să realizeze că există un scop în viața lor care este deasupra acestei lumi. Atunci ei își vor da seama și că îl pot atinge doar având un partener în viață, pe cineva care să parcurgă împreună cu ei calea spirituală. Acesta este sensul versetului, „Bărbat, femeie și Prezența Divină între ei”. Înseamnă că pentru a atinge prezența divină, spiritualitatea, trebuie să ne conectăm corect unii cu alții.

Apoi, în loc să profite unul de celălalt, Adam și Eva se vor completa reciproc. Iar șarpele în loc să-i alunge, va deveni forța motrice care îi va împinge să dezvăluie Forța Superioară – Prezența Divină sau Creatorul.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed