“Ce înseamnă pentru tine Sabatul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce înseamnă pentru tine Sabatul?

Sabatul este starea de sfârșit de corectare a ego-ului, vârful dezvoltării noastre, în care totul funcționează într-o manieră ideală, numai în direcția dăruirii, oferirii, împlinirii și iubirii de ceilalți.

Interdicțiile din Sabat discută despre acțiuni pe care ni s-a permis să le facem înainte de sfârșitul corectării ego-ului, când încă nu era în totalitate pentru a dărui. Am fost odată într-un sistem numit „sufletul lui Adam HaRishon”, în care toți eram strâns legați prin fire de dăruire și iubire ca unul. Sistemul s-a spulberat printr-o acțiune numită „păcatul Arborelui Cunoașterii”. A fost o acțiune în care am început să dorim să primim egoist, numai în beneficiul nostru personal. Conexiunile din interiorul acelui sistem și dintre părțile sale s-au spulberat și tot ceea ce a avut loc de atunci este ca noi să reconectăm părțile acelui sistem la starea la care se aflau înainte de distrugere.

Există o confuzie între părți, deoarece acestea au căzut și s-au amestecat unele cu altele și trebuie să analizăm fiecare dorință a noastră, care este rezultatul acelei zdrobiri: la ce este raportată? Este în favoarea sau împotriva conexiunii? Ce fel de conexiune există între aceste dorințe? Ce fel de constelație ar trebui să fie? Aceasta este munca noastră pe o perioadă de ceea ce numim „6.000 de ani”.

Sabatul este numit „ziua sfârșitului corectării” unde toate dorințele se interconectează într-o conexiune ideală. Este o restaurare perfectă a sufletului lui Adam HaRishon la forma corectată în care era înainte de sfărâmare.

Interdicțiile din Sabat provin din aceea că Sabatul este o stare complet corectată, iar într-o stare perfectă nu este loc de muncă suplimentară, deoarece totul este deja corectat. Adăugarea într-o astfel de stare nu ar putea decât să aducă ruină, motiv pentru care există interdicții de a efectua tot felul de lucrări în Sabat, fie ele mici sau mari.

Bazat pe videoclipul „Ce este Sabatul?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: