“Ce înseamnă să te cucerești?”(Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora:  Ce înseamnă să te cucerești?

Să te cucerești înseamnă să urmărești să-ți organizezi impulsurile egoiste pentru a ajunge la destinația finală a vieții – echilibrul cu natura – și nu a cădea în cerințele ego-ului.

Procedând astfel, intrăm într-o luptă constantă cu ego-ul, care mereu ne atrage în direcții diferite și ne face să eșuăm, iar dacă ne jucăm cărțile corect, atunci îl depășim de nenumărate ori.

Natura umană este egoistă. Datorită ego-ului care există în fiecare dintre noi, urmărim fie în mod conștient, fie inconștient să beneficiem în detrimentul celorlalți și al naturii. Cu toate acestea, ne dezvoltăm către o stare finală de echilibru total cu natura, care funcționează conform legilor opuse altruiste.

Prin urmare, căutând starea noastră finală, încercând să ne aliniem cu ea și încercând să construim conexiuni pozitive și atitudini altruiste unul față de celălalt deasupra calității noastre egoiste înnăscute, adică, gândindu-ne la ceea ce ar aduce beneficiu celorlalți, naturii și lumii, deasupra gândurilor pentru beneficiu propuri, atunci suntem pe cale să ne cucerim pe noi înșine.

Bazat pe emisiunea “Stiri cu cabalistul Dr. Michael Laitman” pe 15 Februarie, 2021.

Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed