Ce învață Natura pe ființele umane? (Quora)

Michael Laitman pe Quora: Ce învață Natura pe ființele umane?

Natura ne conduce către înțelegerea faptului că suntem părți ale unui singur sistem interconectat și interdependent și că trebuie să atingem un nivel mai înalt de conexiune între noi pentru a descoperi perfecțiunea și eternitatea Naturii.

Toți suntem egoiști prin felul nostru. Ceea ce înseamnă că toate gândurile și acțiunile noastre sunt motivate în cele din urmă de o dorință de a ne bucura în detrimentul a orice și al oricui din jurul nostru.

Ca egoisti, fiecare percepem o realitate îngusta. Ne simțim separați de ceilalți oameni și de celelalte lucruri, preocupați în primul rând de problemele noastre personale, fiecare într-o cursă constantă după plăcerile efemere.

De asemenea, ca egoiști, felul în care ne conducem pe noi înșine se confruntă din ce în ce mai mult cu modul opus în care se conduce Natura pe sine.

Spre deosebire de calitatea egoistă a omului, Natura urmărește conectarea tuturor și a toate într-un singur întreg armonios. Un întreg armonios acționează astfel încât fiecare parte primește ceea ce are nevoie pentru susținerea sa și oferă în funcție de capacitatea sa în beneficiul întregului, similar cu modul în care funcționează celulele și organele unui corp uman sănătos.

În timp ce calitatea noastră egoistă se confruntă din ce în ce mai mult cu calitatea altruistă a Naturii, experimentăm tot mai multe lovituri. Loviturile din Natură pot apărea ca pandemii globale, așa cum ne confruntăm acum cu coronavirusul, precum și cu numeroase alte forme, de la dezastre ecologice majore până la fiecare dintre sentimentele noastre personale, depresia, anxietatea, stresul, singurătatea, goliciunea, lipsa de sens și alte astfel de senzații negative care, de mulți ani, ne sfâșie din ce în ce mai mult.

Care este scopul loviturilor pe care ni le trimite Natura? Ce încearcă Natura să ne învețe prin toate durerile și problemele pe care ni le transmite?

Totul este pentru noi să ne oprim pentru o clipă și să începem să ne contemplăm viața, scopul ei, de ce suferim și, să ne regândim direcția în care ne îndreptăm.

Putem folosi apoi o astfel de introspecție pentru a ne scoate din modul nostru actual de existență egoistă, în care cauzele durerilor noastre sunt ascunse, la un mod de existență mai conectat și altruist, în care motivele durerii noastre sunt dezvăluite.

Înțelepciunea Cabala ne acordă această capacitate: să descoperim legile ascunse, conectate și altruiste ale Naturii și să ne echilibrăm cu aceste legi. Trimițându-ne lovituri, Natura ne învață în cele din urmă că trebuie să revizuim modul în care ne trăim viața, să recunoaștem falimentul încercării de a continua să trăim egoist așa cum am făcut până azi și să schimbăm atitudinea noastră unul față de celălalt, de la egoistă la altruistă, în care, în loc să încercăm să ne auto-mulțumim tot timpul, să încercăm să-i mulțumim pe ceilalți, să intrăm în echilibru cu Natura, și să experimentăm astfel o existență armonioasă, completă și eternă.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed