„Ce îți face disperarea?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: „Ce îți face disperarea?”

Tot ceea ce primim de la natură este în beneficiul nostru. Dacă ajungem la o stare de disperare, înseamnă că data viitoare este mai bine să nu ne mai depunem eforturile în acea direcție, pentru că nu vom obține ceea ce ne dorim. Prin urmare, disperarea vine să ne învețe că nu ar trebui să ne irosim timpul și energia într-o anumită direcție.

Disperarea este un punct critic de examinare în care ne putem revizui direcția în viață. Fie putem vedea că o anumită direcție nu este pentru noi, și atunci devenim dispuși să renunțăm la ea și să luăm o altă direcție în viață, fără regrete, fie poate ajungem la un punct de disperare și ne dăm seama că într-adevăr vrem să mergem în direcția în care ne îndreptam, și atunci trecem într-o viteză mai mare și abordăm acea direcție cu orice preț cu o nouă forță.

Disperarea vine să ne arate că avem un anumit scop, avem anumite forțe și vedem că acestea nu corespund. Așadar, poate că, ajungând la disperare de propriile noastre forțe, putem apoi descoperi noi surse de energie pentru a ne atinge obiectivul, de exemplu, o persoană pe care să o consultăm, un grup cu care să ne conectăm, un antrenor sau un mentor, și de acolo să primim forțe suplimentare. Într-o astfel de situație, disperarea se cuplează cu un sentiment de bucurie, pentru că s-ar putea ca, fără disperare, să muncim la nesfârșit într-o anumită direcție și să ne mulțumim cu mediocritatea.

Bazat pe videoclipul „Ce îți face disperarea?” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: