“Ce lecție de viață v-a învățat prima voastră iubire?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce lecție de viață v-a învățat prima voastră iubire?

Prima noastră iubire ne dă un sentiment minunat, ne copleșește cu totul și ne face să ne simțim în viață.

Cu toate acestea, majoritatea dintre noi nu ajungem să ne căsătorim cu prima noastră iubire. Este ca și cum am fi păcăliți să primim un gust divin, care apoi ne este luat.

De ce experimentăm aceste sentimente înalte, care se estompează curând?

Este pentru a ne dezvolta sentimentele, în special în ceea ce privește sentimentul special de iubire. După ce am pierdut prima noastră iubire, putem învăța apoi să lucrăm asupra noastră pentru a înțelege ce este cu adevărat iubirea și cum să o atingem.

Putem apoi adăuga intelect la emoția originară de iubire pe care am avut-o în copilărie, înainte ca hormonii noștri să se dezvolte și care ne-a cuprins într-o frenezie. Ulterior, putem discerne modul în care sentimentul nostru inițial de iubire ne-a dat un sentiment special de viață.

Conform înțelepciunii Cabala, ni se dau sentimente exaltate asociate primei noastre iubiri pentru a ne arăta că lumina iubirii – o forță eternă creatoare dincolo de percepția noastră actuală și simţirea realității – este mai mare decât orice altceva simțim în vietile noastre.

Putem aduce această lumină în viețile noastre dorind să iubim, așa cum o face forța iubirii: fără calculul propriului beneficiu încorporat în interior. Aceeași forță a iubirii ne-a luminat și ne-a dat sentimentul iubirii, prin ceea ce am simțit ca obiect al primei noastre iubiri.

Avem ocazia să ajungem la o simțire mult mai mare de iubire gândindu-ne la sursa iubirii de la care primim totul, inclusiv prima noastră iubire. Cu toate acestea, avem probleme de conectare a forței eterne a iubirii care se află în spatele a tot ceea ce simțim (care în înțelepciunea Cabala este numit „Creatorul” sau „natura”), de iubirea originară juvenilă pe care am simțit-o.

Întreaga iubire provine din aceeași sursă unică. Ura provine, de asemenea, din aceeași sursă, existând în iubire ca opusul ei, ca fața opusă a unei monede. Ni se dau astfel de emoții pentru a ne dezvolta pe noi înșine și a deveni la fel de iubitori ca și forța iubirii în sine – fără niciun strop de interes personal în iubirea noastră – și, făcând acest lucru, experimentăm eternitatea și perfecțiunea.

Prin urmare, ni se dă sentimentul exaltat al primei noastre iubiri și apoi este îndepărtat de noi pentru a ne ajuta să lucrăm pentru realizarea lui prin noi înșine. Iubirea este sursa supremă a întregii vieți, forța naturii care creează, susține și dezvoltă tot ceea ce există, inclusiv pe noi înşine.

În loc să primim un obiect al iubirii și dorință fără opțiune, așa cum a fost cu prima noastră iubire, putem învăța dintr-o astfel de experiență pentru a aplica propriul dor de a iubi, faţă de toată umanitatea, natura și realitatea care ne înconjoară. Procedând astfel, dobândim cea mai mare iubire posibilă și ne dezvoltăm cu toții spre o astfel de simțire. Tot ce ni se întâmplă vine în cele din urmă să ne dezvolte pentru a descoperi iubirea perfectă și atotcuprinzătoare care există în realitate.

Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Imagine de Nellia Kurme pe Unsplash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed