“Ce lipsește în sistemul nostru educațional?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce lipsește în sistemul nostru educațional?

Educația este ceea ce primim din mediul nostru.

Ne primim educația și cultura prin exemplul pe care îl primim de la societate și de la părinți. Școlile nu oferă educație, ci doar meserii. Educația, care este cultura noastră interioară, este determinată nu de cunoaștere, ci de dezvoltarea noastră interioară corectă, când ajungem la perfecțiune în atitudinea noastră față de viață și față de lume.

Acesta este motivul pentru care educația cu adevărat pozitivă înseamnă învățarea cunoștințelor despre ceea ce legea generală a naturii ne cere tuturor – să devenim conectați armonios și să avem grijă unul de celălalt, similar cu modul în care celulele și organele unui corp uman funcționează, fiecare în beneficiul întregului corp .

În vremurile noastre actuale, de la o zi la alta, descoperim cum devenim din ce în ce mai interdependenți în întreaga lume. Astfel, societatea ar trebui să ofere tinerei generații exemple de cum să realizăm o astfel de interdependență într-o manieră echilibrată și pozitivă, arătând cât de mult grija pentru umanitate în ansamblu este cea mai mare valoare a vieții. Procedând astfel, ne vom educa în mod fiabil generația pentru a trăi armonios într-o lume a cărei interdependență creşte permanent, iar apoi generațiile viitoare se vor putea bucura cu adevărat de viața lor.

Dacă vom aduce cunoaștere în lume despre faptul că grija reciprocă, responsabilitatea și iubirea vor salva lumea, atunci vom fi fericiți să ne deschidem pentru a deveni părți pozitive ale unui sistem întreg și să ne bucurăm de roadele oferite de acel sistem. Procedând astfel, vom descoperi că nu suntem ca celulele canceroase dintr-un organism, ci ca celulele sănătoase din corpul umanității.

Bazat pe emisiunea “ Întrebări și răspunsuri” cu Cabalistul  dr. Michael Laitman la 9 septembrie 2006. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed