Ce ne conduce: Ego-ul nostru sau iubirea superioară?

Întrebare: Cum pot determina când sunt motivat de ego-ul meu și când de iubirea superioară? Să presupunem că sunt supărat pe o anumită persoană sau am un conflict cu cineva, cum pot determina că este din cauza intenției mele bune de a ajuta pe altul sau că sunt motivat de ego-ul meu?

Răspuns: Când doreşti să stabileşti dacă ai impulsuri altruiste, gânduri, dorințe sau acțiuni, trebuie să fii alături de un grup de oameni cu o gândire asemănătoare, grupul de zece, în care încercaţi să vă includeţi pentru a dărui reciproc.

Vei începe apoi să simți cât de incapabil și de nepregătit ești pentru asta. De fapt, atunci începe recunoașterea răului și conştientizarea depărtări de proprietățile spirituale.

Totul depinde de munca ta în grup, atunci când eşti împreună cu prieteni care tânjesc pentru proprietatea dăruirii, pentru atingerea și revelarea Creatorului. Începi să dezvoltați această proprietate între voi și veți vedea nu numai că nu vă apropiați mai mult de ea, dar vă aflați de fapt mai departe. Aceasta este starea la care trebuie să ajungi. Atunci vei vedea că deocamdată nu există nimic spiritual în tine.

Din „Fundamentele Cabalei” – KabTV, 26/01/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed