Ce ne conduce înainte?

Întrebare:  Este o greșeală, tipică a începătorilor care studiază Cabala, cel puțin în primii ani, că o persoană cere cunoaștere?

Răspuns: Da. El se îndreaptă spre cunoaștere, deoarece este obișnuit cu ea în lumea noastră. Acesta este un câștig natural, egoist și de înţeles pentru el.

Întrebare:  Așa că, cere simţirea Creatorului? Este asta, greșit?

Răspuns:  Depinde pentru ce este asta. În principiu, nu ar trebui să dea ordine Creatorului. În plus, atunci când o persoană avansează, dorința sa de a dezvălui Creatorul dispare. Începe să se trezească în el, mai degrabă dorința de a descoperi calitatea dăruirii, de a fi mai mult într-o calitate similară Creatorului, decât de a-L simți în interiorul egoismului său.

Întrebare: Întotdeauna putem explica starea în care ne aflăm acum, precum și starea viitoare: cum ne vom simți dacă apare Creatorul în noi. Dar trecerea de la starea X la starea X + 1 nu este clară. Cum se întâmplă? Ce acțiuni trebuie întreprinse? Nu pot înțelege asta.

Răspuns: Se spune: „Ceea ce mintea nu face, timpul face”. Trebuie să studiați sistematic, să lucrați în grup, să lucrați pe voi înșivă, să diseminați, să munciți în asta, așa cum se spune: „Tot ceea ce vă stă în putere să faceți, faceți”.

Drept urmare, prin toate aceste acțiuni atrageți lumina superioară și ea vă mișcă înainte. Fiind o calitate a dăruirii, a iubirii și a apropierii, puterea ei radiază tot timpul și aceste calități se manifestă în tine. Începi să le dorești; începi să simți că nu sunt în tine. În această lumină, simți opusul ei. Aceasta se numește realizarea răului.

Deoarece vezi contrariul, simți răul din tine, dorești să scapi de el chiar și cu calitățile tale egoiste. Deși eşti încă un egoist, doreşti deja să scapi de egoism. Ești convins că îţi dăunează. De aici începe lucrul persoanei asupra ei înseşi și mișcarea sa constantă înainte, îndreptată spre calitatea dăruirii.

Din KabTV “Fundamentele Cabalei,” 4/1/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: