“Ce ne spun protestele despre noi ȋnşine” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Ce ne spun protestele despre noi ȋnşine

Moartea lui George Floyd și protestele pe care le-a stârnit, ne-au pus o oglindă în faţă. Ne-a arătat felul ȋn care ne raportăm unii la alții. Dacă nu recunoaștem ceea ce vedem în oglinda de pe perete, vom suferi pedepse mult mai grave decât vitrinele sparte ale magazinelor.

Atât protestele violente, cât și demonstrațiile mai pașnice, unde nu sunt agitatori care să provoace violența, decurg din aceeași rădăcină: nevoia unei conexiuni umane calde. Dar nu poate exista nicio căldură între noi, atât timp cât ne gândim aşa de negativ unul la celălalt.

Gândurile rele fac ca lucrurile rele să se întâmple. Iar cel mai rău lucru, care face ca cele mai grave lucruri să se întâmple, este natura umană sau, așa cum este scris, „Înclinarea inimii unui om este rea încă din tinerețe.” Nu vom rezolva numeroasele probleme sociale din America (sau oriunde unde există aceaste probleme), deoarece nu dorim cu adevărat să le rezolvăm. Ne bucurăm să privim de sus alți oameni, așa că vrem să existe oameni cu un statut social mai mic decât noi. Chiar dacă nu realizăm acest lucru, ne comparăm în mod constant cu ceilalți. Atunci când ego-ul nostru detectează pe cineva care este într-un fel, mai bun decât noi, acest lucru ne face invariabil să ne simțim inconfortabil și nu ne putem odihni până nu găsim o modalitate de a ne simți superiori față de acea persoană, sau o alungăm din vedere și din minte. Invidia răutăcioasă este înclinația malefică și nu va lăsa nimic bun să se întâmple în societatea noastră până nu o vom depăși, în inimile noastre.

Dacă există un lucru pentru care ar trebui să mulțumim, ȋn toată răutatea care iese la suprafață în aceste momente triste, este tocmai faptul că ranchiuna iese la suprafață. Acum putem să ne privim, să ne recunoaștem adevărata natură și să începem să lucrăm împreună pentru a o depăși și a forma o umanitate cu adevărat unită, și căreia să-i pese. Acest lucru se poate întâmpla, dar numai dacă lucrăm împreună la el.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed