Ce nu stie niciodata o ghicitoare

Libertatea incepe din punctul unde iau decizia daca sunt guvernat de Sus sau nu, daca Creatorul exista sau nu, si daca eu depind de El 100%? Daca nu, atunci ce inseamna libertatea? Daca nu exista niciun fel de libertate si nu putem schimba nimic, atunci nu avem la ce ne gandi. Totusi, daca suntem capabili de actiuni autonome, atunci care sunt ele?

Aici este un punct in care eu incep sa-mi clarific pentru ce traiesc, care este esenta vietii mele, ce se va intampla cu mine mai departe si care este rostul vietii mele. Cu alte cuvinte, as vrea sa stiu daca imi conduc propria viata si daca pot sa schimb ceva in ea. Aceste intrebari conduc catre „nivelul vorbitor” in fiinta umana.

Tot ce vreau sa clarific este daca pot actiona eu insumi si sa-L contest pe Creator (natura) care guverneaza tot ceea ce exista. Este acolo, in afara mea, un punct „liber” care nu apartine naturii?

La nivelul viu obisnuit al acestei vieti materiale noi nu putem schimba nimic, si de aceea este atat de previzibila. Dar, nicio ghicitoare nu stie ce se va intampla in viata Superioara, la nivelul „vorbitor”, in interiorul conexiunii noastre cu Creatorul, in libertatea noastra. Ghicitoarea poate ghici numai ce se poate intampla la nivelul acestei lumi, cu corpul nostru fizic.

Sub Mahsom (bariera care ne separa de spiritualitate) nu exista nicio libertate de alegere, oricare; ea subzista numai in spiritualitate. Un animal nu are nicio libertate de alegere, atunci, de ce ar fi altfel cu trupul nostru fizic? In orice caz, sufletul exista peste acest nivel si da ascultare unor forte diferite care exista intr-o alta lume, intr-o alta dimensiune. Putem vorbi despre libertate numai in ceea ce priveste sufletul.

Ce fel de libertate poate sa existe in aceasta lume daca corpurile noastre biologice sunt strict guvernate de placere si suparare? Libertatea de alegere exista numai in spiritualitate in „linia de mijloc”. Nu va irositi energia pentru lucruri materiale care sunt peste necesitatile primare. Nu veti obtine nimic care sa merite din aceasta viata trupeasca, si, daca insistati in a cere mai mult decat aveti nevoie, nu faceti decat sa va faceti viata si mai complicata.

Dar, daca va veti folosi vigoarea sa ajungeti in spiritualitate, veti castiga. Aceasta este legea naturii; trebuie sa va ingrijiti pentru o viata materiala normala dar restul energiei voastre si intelectul trebuie sa fie devotate ajungerii in spiritualitate. Acolo veti gasi implinirea autentica.

Din partea a patra a Daily Kabbalah Lesson 10/15/10, „Libertatea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: