„Ce putem schimba?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce putem schimba?

Contrar multor opinii, nu trebuie să schimbăm structurile economice, sociale și politice și alte diferite suprastructuri ale societății.

Noi trebuie să ne schimbăm. Și putem face acest lucru prin educație.

A ne schimba pe noi înșine înseamnă schimbarea abordării noastre egoiste centrate pe sine asupra vieții, ceea ce ne face să ne dorim să ne bucurăm în detrimentul celorlalți și al naturii, spre opusul ei – o intenție altruistă de a aduce beneficii celorlalți și naturii.

Educația de care avem nevoie pentru a realiza această schimbare este una care ne ghidează să ne conectăm pozitiv prin ridicarea importanței beneficiului celorlalți, decât de a ne ajuta pe noi înșine. Ea implică să învățăm despre natura egoistă care există în noi, legile altruiste ale naturii din afara noastră, modul în care aceste legi funcționează pe întregul nivel al naturii vegetal, animal și uman, modul în care universul și umanitatea se dezvoltă constant la niveluri din ce în ce mai înalte de unificare și cum să ne aliniem de bunăvoie și conștient cu forma superioară unificată spre care ne dezvoltă natura.

Nu putem schimba nimic fără să trecem prin această autotransformare, pentru că fiecare dintre noi trebuie să fim la baza oricăror schimbări care se întâmplă.

Nu putem schimba nimic fără să trecem prin această auto-transformare, pentru că fiecare trebuie să fim la baza oricăror noi schimbări care se întâmplă. De asemenea, astăzi în mod special, ne aflăm într-o perioadă de tranziție în care vom simți din ce în ce mai mult presiunea de a suferi această schimbare, de la abordarea egoistă a vieții care ne detașează unul de celălalt și de natură, la o abordare altruistă care ne conectează și ne apropie între noi și de natură. Mai mult decât atât, trecerea prin această schimbare va produce o nouă simțire a eternităţii și perfecțiunii, pe care nu le-am experimentat niciodată în starea noastră egoistă actuală.

Bazat pe emisiunea KabTV „Am primit un apel. Cum să faci o revoluție” cu cabalistul Dr. Michael Laitman pe 2 octombrie 2012. Scris/editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed