Ce reprezintă mintea colectivă?

Întrebare: Ce înseamnă mintea colectivă din punct de vedere al înţelepciunii Cabala?

Răspuns: Nu se poate ca mintea să nu fie colectivă, pentru că ne aflăm într-un sistem de conexiuni reciproce numit „Adam”. Acest sistem include toate stările noastre, stări numite „lumi”.

De aceea, mintea este o sumă a semnalelor împrăştiate care umplu sistemul conexiunii dintre elementele separate, oamenii, sufletele noastre.

Desigur, există ceva care este revelat sufletelor şi există ceva care nu este revelat încă.

De aceea, putem vorbi de subconştient, deoarece sunt patru nivele de revelaţie în fiecare dintre noi şi numai ultimul nivel ne dă existenţa deplină, conştientă, adică toate celelalte nivele se află la nivel subconştient.

Dacă provin din noi, atunci putem să le înţelegem; dacă vin de sus, atunci practic nu le simţim. Dar există o posibilitate să le anticipăm. Asta nu înseamnă să le prezicem, ci o anumită prezenţă, câteva acţiuni care provoacă apariţia raţiunii, ne dau o idee legată de mintea interioară (subconştientă).

Întrebare: În lumea noastră, majoritatea stărilor omului au loc inconştient. Realitatea pe care o percepem în mod conştient constituie o mică parte, câteva procente. Cum este în spiritualitate?

Răspuns: În lumea spirituală, totul se întâmplă relativ la o persoană care, în mod conştient, îşi invocă stările: cele anterioare, cele prezente şi cele care vor urma. În fiecare este o parte a persoanei însăşi, adică a creaturii şi o parte a Creatorului. El determină stările noastre în cooperare cu noi. Prin definiţie, El poate fi primul şi poate fi al doilea. Dar dacă ne înţelegem în mod serios toate stările noastre, vom începe să determinăm Creatorul ca fiind rădăcina.

Din lecţia de Cabala în limba rusă sin 15.01.2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: