Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang?

746.01Întrebare: De decenii, oamenii de știință au fost nedumeriți cu privire la antimaterie, care a creat Big Bang-ul și apoi, se pare că a dispărut.

Ei spun că universul își are originea la joncțiunea dintre materie și antimaterie. Și dacă materia poate fi investigată, atunci antimateria a dispărut din univers în acest moment.

Este chiar asa? Ce s-a întâmplat înainte de Big Bang?

Răspuns: În primul rând, aș vrea să ne îndepărtăm de conceptul de loc, pentru că tot ceea ce simțim și nu simțim este într-un singur volum. În universul nostru există un număr imens de tot felul de obiecte, forțe și fenomene pe care nu le observăm, nu le percepem și prin urmare, nu le putem investiga. Nu le vom defini niciodată prin calitățile, sentimentele, știința și logica noastră și prin urmare, nu vom studia și nu vom învăța nimic despre ele.

Trebuie doar să înțelegem că totul există în același volum, doar că ne este ascuns și din ce în ce mai mult este ascuns. Trăim în cadrul unei percepții speciale despre noi înșine ca existând în timp, într-un fel de secvență. De fapt, acest lucru se datorează ascunderii consecvente a unor forme față de noi și dezvăluirii altora, care în consecință, ne oferă un sentiment al timpului, un fel de proces.

Cabala spune că nu trebuie să mergem nicăieri în timp. În loc să ne întoarcem cu 15 miliarde de ani în urmă, trebuie doar să intrăm înăuntru și să dezvăluim ceea ce a existat întotdeauna, dar s-a îndepărtat de noi și nu mai simțim.

Să spunem, vorbind acum, ne putem îndepărta literalmente unul de celălalt prin gânduri și sentimente în câteva secunde, încetăm să ne simțim instantaneu. Ceea ce înseamnă că toate acestea există în noi ca în cadrul timpului, dar nu este timp, ci simțire.

Timpul este o schimbare de senzații. Prin urmare, putem merge contra timp: înapoi, înainte, în orice direcție. Dacă în același timp trezim toate stările trecute în noi înșine, atunci vom provoca o senzație de timp și ne vom putea întoarce.

Și la noi este la fel. Astăzi mă simt adult, în vârstă. Dar pot să mă întorc în timp și să mă simt ca un băiețel. Toate aceste scene rămân ca niște ferestre într-un computer, doar suprapuse una peste alta și prin urmare, le putem trece în direcția opusă, le invocăm și le definim.

În ceea ce privește ceea ce s-a întâmplat înainte de Big Bang, nu vom ști niciodată în simțurile noastre actuale. Vom ajunge, ca peste tot în știință, la granița dincolo de care nu putem obține nimic. Materia noastră se va răspândi acolo, se va transforma, după cum vedem deja în unde, iar undele în ceva de neînțeles, imperceptibil. Indiferent ce acceleratoare construim, indiferent cum ne ciocnim particulele cu energii uriașe, vom descoperi o realitate care ne scapă.

Vom simți că există, dar există undeva aici. Și cu organele noastre de simț și instrumentele de măsurare, care practic nu fac decât să extindă aria de percepție umană, nu vom simți niciodată aceste fenomene, deoarece ele există într-o altă dimensiune. Pentru aceasta, avem nevoie de o minte complet diferită, de sentimente diferite și de o logică diferită, pe care nu o avem astăzi. Este o natură diferită.

KabTV “Prim-plan. Dorinţa Universului” 11/28/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: