Ce se află dincolo de limitele intelectului?

246Întrebare: Renumitul neurolog Bekhtereva, care a fost directorul Institutului de Medicină Experimentală din Leningrad timp de aproximativ douăzeci de ani, a scris într-una din lucrările sale: „Recunosc că gândul există separat de creier, iar mintea doar îl primește din spațiu și îl citește”.

Ce este dincolo de limitele intelectului uman?

Răspuns: Dincolo de intelectul nostru se află întreaga lume spirituală. La urma urmei, ce este inteligența? O mică „creștere” egoistă care nu se potrivește nici în lumea spirituală, nici în cea corporală. Prin urmare, ceea ce se întâmplă cu adevărat este dezvoltarea și frustrarea noastră în creștere: „Cine suntem? Ce putem chiar înțelege?”

Întrebare: Înseamnă că gândurile pe care le surprindem ne creează cumva realitatea, ceea ce simte o persoană în interior și în exterior?

Răspuns: Ne descriem această realitate pentru noi înșine prin gândurile noastre. De fapt, nu există nimic real în ea. Aceasta este o realitate imaginară.

Întrebare: De ce i se pare unei persoane că gândeşte?

Răspuns: Aşa încât să i se pară că el chiar gândește, există, face ceva, creează. Mai mult, actul creației începe cu gândurile: „Cine sunt eu? Ce sunt eu? Pentru ce sunt? Pentru ce? Cine m-a creat în acest fel? Ce fac eu? Ce este al meu în aceste acțiuni și ce nu?” Unele feluri de gânduri și inspirații vin la mine. „Sunt ale mele? Nu existau înainte, dar acum există”.

Adică, o persoană de aici are la ce să se gândească. Dar acest lucru este de asemenea, inutil pentru că oricum el nu va descoperi adevărul.

Din KabTV “Cabala Expres” 6/13/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: