Ce se afla dincolo de orizont?

La inceput, Nukva nu are nicio dorinta sa primesca Lumina, pentru ca este doar un punct fata de Zeir Anpin (este in spatele pieptului lui Zeir Anpin). Dar apoi, Nukva, incepe sa creasca si sa primeasca Lumina, pentru a-si construi dorinta sa (vasul, Kli). Lumina vine la Nukva de la Zeir Anpin si astfel, Nukva se construieste, prin proprietatea ei de a se conecta cu Zeir Anpin.

Se conecteaza spate la spate, timp in care Nukva trece prin perioada formarii, formarea ecranului, sau a formelor de daruire pe care o invata Zeir Anpin. Adoptand aceste forme, Nukva obtine mai multe dorinte si forte si este capabila sa devina similara cu Zeir Anpin. Nukva devine sotia lui Zeir Anpin si se unesc (creatia si Creatorul) fata in fata, unde Nukva primeste implinire de la El.

Totusi, creatia nu poate deveni niciodata Creatorul. Trebuie sa devina similara si egala cu El! Un lucru nu poate deveni altul; poate numai, deveni similar cu el. Este suficient si nici nu avem nevoie de altceva!

Nu stim ce se va intampla dupa aceea, dupa corectia finala, Gmar Tikun. In aceste momente este imposibil ca cineva sa-si imagineze asta. Se poate, ca atunci cand vom ajunge acolo sa revelam posibilitati complet noi, la fel cum o persoana din lumea noastra incepe, deodata, sa descopere lumea spirituala, facand ca intreaga noastra lume sa para ca un mic bob de nisip, comparat cu universul spiritual care se deschide in fata ei.

In acest fel ii apare unei persoane, in impresii, senzatii, implinire si dobandire, enorma lume spirituala. Este ca si cum o persoana s-ar naste din nou si ar percepe tot ce i s-a  intamplat in trecut ca o bagatela. Este chiar mai mica decat o picatura de samanta, comparata cu o persoana adulta, pentru ca picatura apartine aceleiasi lumi materiale si contine deja in ea toate informatiile referitoare la viitoarea persoana; tot ce are de facut este sa se dezvolte. In contrast, ceva complet nou se naste in lumea spirituala. Lumea spirituala inseamna o noua perceptie a realitatii, in care, in loc de percpere egoista, in interiorul ei, o persana iese din ea si percepe din afara.

Poate, dupa sfarstiul corectiei vom trece printr-o alta dimensiune, pe care nu ne-o putem imagina in niciun fel acum. Nu ne putem imagina nici macar lumea spirituala, chiar daca avem tot felul de instrumente pentru a o percepe, inclusiv Torah, religia si textele Cabaliste. Totusi, nu exista nicio marturie a ceea ce s-ar intampla dupa sfarsitul corectiei. Cabalistii nu spun nici macar un cuvant, pentru a ne da noua vreun indiciu despre asta. Ne spun doar despre drumul corectiei, dar nimeni nu ne spune ce se va intampla duca ce devenim egali cu Creatorul.

Zohar-ul ne limiteaza strict cercetarile noatre, doar pana la materie si la forma imbracata in materie. Nu putem intreba despre forma abstracta si despre esenta, pentru ca nu avem instrumentele cu care sa le cercetam pentru a putea primi un raspuns.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala, 14.09.10, Talmud Eser Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: