Ce semnifica a doua poruncă?

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, in  Quora: „Ce semnifica a doua poruncă?

A doua poruncă, și anume: „Să nu-ți faci o chip cioplită și nici un fel de asemănare a vreunui lucru care este sus în cer, pe pământ sau sub pământ la care sa te inchini” înseamnă tot ce ne putem imagina este defapt un derivat al forței unice superioare. Prin urmare, ne înșelăm dacă ne gândim că există alte forțe pe lângă această forță, care creează, pun în aplicare sau iau decizii în lumea noastră. Cu alte cuvinte, dacă percepem alte forțe decât o singură forță care operează în realitate, atunci ar trebui să recunoaștem că nu suntem la cel mai înalt grad de înțelegere.

Pentru a respecta a doua poruncă, trebuie să percepem și să simțim o singura forță in spatele a tot ce există în lumea noastră, a tuturor lucrurilor, a plantelor, a animalelor și a oamenilor. Dacă conectăm tot ceea ce vedem și simțim la aceasta singură forță, care se poziționează în spatele tuturor lucrurilor, atunci vom îndeplini si respecta această a doua poruncă.

Interdicția de a face chip cioplit se datorează incapacității noastre de a percepe o singura forță superioară in realitate înconjurătoare. Similar cu modul în care percepem forțele fizice cu ajutorul  vectorilor în lumea noastră, altfel decât prin desenarea unei săgeți pentru a indica direcția în care acționează această forță – forta unica, care este o forță de dăruire, conexiune, integrare și emanație care nu are niciun interes personal —nu putem descrie si desena într-o imagine sau vector așa cum o facem cu obiectele corporale din realitatea fizica.

Bazat pe discursul „Stari spirituale: cele zece porunci” din 26 decembrie 2019. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed