“Ce știi despre sistemul în care trăim?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce știi despre sistemul în care trăim?

Trăim într-un singur sistem global-integral care are o cerere specifică din partea noastră.

Care este cererea sa?

Este să ne adaptăm la legile sale globale-integrale.

Sistemul în care trăim ne îndeamnă să ne conectăm la el într-o manieră armonios-interdependentă, ca părți ale unui sistem analogic.

Noi dimpotrivă, acționăm negativ unul față de celălalt. Noi acordăm prioritate beneficiului personal în fața beneficiului celorlalți și al întregului sistem.

O astfel de atitudine este distructivă.

Aceasta duce la o proliferare a exploatării, manipulării și abuzului în conexiunea noastră și la epuizarea resurselor planetei noastre. Cu alte cuvinte în prezent vrem, gândim și acționăm în mod opus legilor sistemului global-integral în care existăm.

În consecință primim o mulțime de răspunsuri negative din partea sistemului, tot felul de probleme și crize la scară personală, socială, economică și ecologică: de la creșterea depresiei, stresului, anxietății și singurătății până la diferite războaie și alte conflicte și până la dezastre ecologice și pandemii.

Sistemul global-integral în care trăim răspunde atitudinii noastre față de el, adică atitudinii noastre unul față de celălalt și față de natură în general.

Putem face din el orice ne place, dar în cele din urmă va trebui să învățăm cum funcționează acest sistem, cu interconectare și interdependență totală între părțile sale, cu legile sale integrale și să ajungem la înțelegerea modului de a duce o viață armonioasă și pașnică în timp ce trăim în el.

Dacă nu învățăm legile sistemului atunci vom simți un feedback negativ din ce în ce mai mare de la acesta, deoarece forța de protecție a sistemului va prevala întotdeauna.

Bazat pe videoclipul „Trăim într-un sistem integral” cu cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: