“Ce sunt conștiința individuală și conștiința colectivă și în ce fel sunt diferite între ele?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Ce sunt conștiința individuală și conștiința colectivă și în ce fel sunt diferite între ele?

Conform înțelepciunii Cabala, definirea conștiinței individuale și a conștiinței colective depind de transformarea calităților noastre naturale înnăscute într-un nou mod de percepere a realității.

Cei care își transformă percepția asupra realității într-una care se află deasupra modului de percepție egoist înnăscut, în care vrem să ne bucurăm numai pentru propriul beneficiu, percep realitatea ca o singură forță a iubirii și a dăruirii care conectează toate părțile realității.

Cei care nu își transformă percepția asupra realității într-una care este deasupra ego-ului, percep în schimb realitatea prin filtre egoiste mult mai limitate.

Realitatea devine astfel modelată în noi în funcție de dorințele noastre și de transformarea lor sau de lipsa acesteia

Există o diferență majoră între cele două moduri de percepție, iar înțelepciunea Cabala este unică prin aceea că descrie nevoia, procesul și metoda de transformare a calităților noastre pentru a trece de la un mod de percepție la celălalt.

Bazat pe KabTV „Întâlniri cu Cabala” cu Cabalistul dr. Michael Laitman pe 29 martie 2019.

Scris / editat de studenții Cabalistului dr.  Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: