„Ce-ti spune coronavirusul despre viața?” (Quora)

Michael Laitman, On Quora: „Ce-ti spune Coronavirusul despre viața?

Coronavirusul ne învață pe toți să recunoaștem interdependența noastră globală.

Înainte de coronavirus, eram într-o lume în care există o concurență egoistă vicioasă, unde cu cât puteam exploata mai mult pe alții, cu atât mai mult puteam profita.

Astăzi, însă, toți depindem unul de celălalt, deoarece orice încălcare a condițiilor de distanțare socială stabilite ar putea însemna o altă victimă a coronavirusului.

Ni s-a dat un adversar reciproc prin acest coronavirus și trebuie să ne exercităm considerația și responsabilitatea reciprocă pentru a-l învinge.

Cu toate acestea, adevăratul nostru rival este mult mai profund decât coronavirusul.

Chiar dacă coronavirusul este o particulă aproape invizibilă, care a provocat multe decese, boli, și ne-a răsturnat infrastructurile socio economice, există un inamic mult mai viclean și complex, care nu are nici o formă fizică – natura noastră umană egoistă.

Ego-ul uman, care este dorința noastră de a lua totul în beneficiul nostru și în detrimentul celorlalți, ne pune în mod neîncetat unul împotriva celuilalt, făcând pe fiecare să depună eforturi constant pentru superioritatea sa față de ceilalți.

Orice succes pe care îl avem în lupta asta, este de scurtă durată, ca și cum am fi cu toții într-un joc de remorcher, iar unul dintre noi reușește momentan să tragă mai puternic decât ceilalți, înainte de a pierde acest control și de a deveni din nou împins alături de toți ceilalți. În cele din urmă, o astfel de luptă ne face pe toți să cădem, așa cum ne-a arătat rapid coronavirusul.

Atunci, cum este posibil să învingem o atitudine care este încorporată chiar în natura noastră încă de la naștere?

Este posibil, în primul rând, acordând mai multă atenție modului în care acționează în detrimentul nostru, chiar dacă aparent este în beneficiul nostru; iar în al doilea rând, este posibil să ne depășim natura egoistă prin prioritizarea valorilor noastre.

În loc să apreciem indivizi de succes, înstăriți și puternici, așa cum am făcut cel puțin până la debutul coronavirusului, dacă în schimb apreciem conexiunea umană pozitivă și actele care servesc la creșterea iubirii, grijii și unității în societate, atunci o astfel de influență socială pozitivă înconjurătoare ne-ar oferi instrumentele necesare pentru a ne schimba gândirea: de la utilizarea egoistă a celorlalți pentru beneficiul de sine, la folosirea ta altruistă pentru a beneficia pe ceilalți.

Coronavirusul ne-a învățat că umanitatea poate ajunge rapid pe un teren comun atunci când condițiile o solicită.

Folosind acest exemplu, putem lua măsuri suplimentare spre o unificare din ce in ce mai mare prin propria noastră alegere liberă. Cu alte cuvinte, în loc să așteptăm ca natura să ne influențeze cu mai multă suferință pentru a ne uni din nou, putem lua unitatea noastră în propriile mâini și să căutăm în mod activ cum să plasăm beneficiul celorlalți deasupra beneficiului personal în interacțiunile noastre de zi cu zi și în orice moment.

Fotografie de Nick Bolton pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed