Ce vedeţi în această imagine?

Baal HaSulam, “Învăţătura Cabala şi esenţa sa”: În timp ce, în primul discernământ fiecare primeşte în mod egal, fără adaos sau scădere, ca Adam, în înţelegerea realităţii acestei lumi. Văzând aceasta, toţi sunt egali, dar nu este aşa în înţelegerea sa – unii evoluează din generaţie în generaţie, alţii regresează.

Toată lumea poate să vadă aceleaşi lucruri în această lume, aceleaşi fenomene. Totuşi, asta depinde de cel care le vede, fie copil, fie adult sau o persoană în vârstă. Diferenţa este în mintea unei persoane. La urma urmei, simţurile lor au o minte care este în spatele lor, care analizează percepţia lor, asta depinde de nivelul realizării sale.

Se pare că trăim în condiţii minunate, foarte speciale. Nu este nimic mai surprinzător decât această lume: Creatorul a creat-o şi noi putem trăi în ea şi să începem drumul nostru spiritual de la o stare care nu este spirituală. Există o realitate înaintea noastră pe care toată lumea o poate vedea, dar toată lumea o realizează conform înţelegerii sale externe. Să presupunem că iau o fotografie a unui prieten ce munceşte la construcţia noii clădiri: pentru mine, este doar cineva care lucrează şi doar mai târziu aflu că el face muncă benevolă în garanţie reciprocă frăţească cu toţi ceilalţi, dar fotografia în sine rămâne aceeaşi.

Este caracterul unic al acestei lumi: aici, totul depinde de modul în care o persoană atinge “cadrele” care apar înaintea tuturor.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 10.12.2013, Scrierile lui Baal HaSulam, “Învăţătura Cabala şi esenţa sa”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: