Cea mai de dorit muncă

549Chiar și în această zi în care mă aflu, sunt fericit să lucrez sub o mare povară chiar și șaptezeci de ani, fără nicio cunoaștere a succesului ei (chiar a întregii mele vieți), cu excepția faptului că acesta este cu siguranță, modul în care mi s-a poruncit să merg pe toate căile Sale și să fiu în adeziune cu El, lucru care este ceea ce am auzit de la început.

În același timp, nu mă pot scuza deloc prin nicio noțiune sau contemplare de a face vreo lucrare de dragul Lui, din cauza slăbiciunii mele. Tânjesc și mă gândesc toată ziua la sublimitatea muncii pentru Dumnezeu, o asemenea sublimitate încât nici nu pot scrie despre ea. (Baal HaSulam, „Scrisoarea 9”)

Acest lucru îl spune o persoană care a atins lumea spirituală, sistemul integral de conexiuni reciproce ale întregii creații cu Creatorul,. Toate nivelurile creației care sunt sub Creator au fost dezvăluite lui Baal HaSulam. El a simțit că legătura sa cu Forța superioară i-a permis să conecteze creația la Creator prin intermediul lui, ceea ce înseamnă că s-a angajat constant într-o corectare din ce în ce mai mare a întregii creații, întrucât asta a pregătit Creatorul pentru el.

Nu există nimic mai sublim, clar, revelat și etern decât ceea ce a făcut Baal HaSulam. Și fiecare dintre noi este la fel, fiecare individ, chiar dacă nu înțelege în totalitate și nu știe ce este înțelepciunea Cabalei, îndeplinește instrucțiunile Creatorului și totuși participă persistent la procesul de creație trăind viata, chiar si fara a fi constient de ea. Deci, de fapt nu există nimeni căruia să ne putem plânge cu privire la păcate și lipsă de respect, deoarece toată lumea respectă instrucțiunile de sus. Nimeni nu poate face nimic împotriva voinței Creatorului.

Singura întrebare este cum ar trebui să ajungem în mod conștient la înțelegerea deplină a naturii creației, a Forței superioare sau a atributului dăruirii în creație, care se numește Creatorul, și cum ar trebui să împlinim instrucțiunile Sale, acțiunile Sale, și dorințele Lui. Înfăptuind toate acțiunile Sale în mod conștient, aducem un mare plus creației. Existăm în realitate prin participarea noastră înțeleaptă. Acest lucru evocă un mare adaos de energie, lumină și bucurie care există în atributul dăruirii din Creator.

Dar chiar dacă nu facem asta, trebuie să înțelegem că nicio ființă creată nu poate face nimic împotriva gândului Creatorului. Acest lucru este imposibil, pentru că toți suntem în mod clar și mai ales în toate dorințele, sub atributul Său și sub controlul Lui. Singura diferență este în împlinirea instrucțiunilor Sale, instrucțiunilor naturii, conștient sau inconștient.

Din KabTV “Bazele Cabalei” 2/13/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: