“Cea mai importantă învăţătură din incendiile australiene” (KabNet)

KabNet a publicat noul meu articol: “Cea mai importantă învăţătură din incendiile australiene

Cu adevărat o devastare, incendiile australiene din perioada 2019-2020, sunt un exemplu important al felului în care planeta ne răspunde, ne mai suportându-ne.

Întrucât noi, ca societate umană, încă nu am ajuns la conștientizarea faptului că natura este un organism viu, tratând-o ca fiind lipsită de viață, crezând că o putem exploata și abuza așa cum ne place, iată că ne aflăm în situaţia de a experimenta loviturile sale dure, de nenumărate ori.

Natura, care nu este nimic altceva decât universul, este casa noastră și sufletul nostru. Este superioară nouă și așa trebuie să ne raportăm la ea pentru o existență armonioasă și echilibrată. Cu toate acestea, în prezent, ne raportăm la aceasta ca fiind inferioară și, astfel, experimentăm contrariul: un amalgam de probleme și crize care ne afectează negativ, în nenumărate feluri.

Natura este o forță și un gând, care ne include în sine. Ea ne-a născut și nu se poate ca cel care naște să fie inferior celui pe care l-a născut.

„Dacă ne-am trezi la interconectarea profundă și interdependența fiecăruia și a toate, atunci vom vedea imensa măsură a răului pe care îl provocăm în prezent planetei și nouă, înșine.”

Prin urmare, avem o problemă! Am început parcursul de conflict cu planeta cu mult timp în urmă și acum începem treptat să vedem răspunsurile acesteia. Răspunsurile negative pe care le simțim astăzi sunt toate pentru a ne trezi la felul în care trebuie să ne raportăm la natură: ca la un singur organism, viu, întreg, din care facem parte. În consecință, am putea fi capabili să suferim transformări în atitudinile noastre față de natură, dezvoltând relații unii cu ceilalţi și cu natura, precum celulele și organele din corpul uman. Am dori apoi ca întregul corp al umanității și natura să beneficieze în mod optim, în fiecare mişcare pe care o facem.

Dacă ne-am trezi la interconectarea profundă și interdependența fiecăruia și a toate, atunci am vedea imensa măsură a răului pe care îl provocăm în prezent planetei și nouă, înșine. Mai mult, am vedea că prejudiciul este cauzat în primul rând la nivelul relațiilor umane, adică în privința atitudinii noastre unul față de celălalt. Niciodată nu am trăit o perioadă din istorie așa cum este cea de astăzi, în care ura adâncă, copleșitoare, duduie în întreaga umanitate.

Natura nu poate tolera o asemenea ură. Mai mult decât orice altă influență, pe care noi, ca oameni, o avem asupra nivelurilor mineral, vegetal și animal ale naturii, cât și influența noastră negativă asupra celuilalt, este ceea ce provoacă cel mai aprig răspuns negativ din partea naturii față de noi.

Incendiile australiene actuale, împreună cu cantitatea și intensitatea crescândă a dezastrelor ecologice, pe care le întâmpinăm în timpurile noastre, toate, întruchipează mâna aspră a naturii care își propune să ne arate că problema este doar în atitudinile noastre, unul față de celălalt. Schimbând aceste atitudini, adică intenționând să ne ridicăm deasupra urii care se extinde printre noi și să ne conectăm pozitiv, am declanşa un efect de domino care şi-ar trimite undele de armonizare în întreaga natură. Ca răspuns, feedback-ul naturii ar deveni, de asemenea, favorabil nouă, iar dezastrele ecologice ar deveni parte din trecut.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed