Cea mai înaltă scânteie de iubire

Întrebare: Se pare că lumea s-a umplut de ură, nu de iubire. Atâta ură a izbucnit în lume!

Ce a arătat coronavirus? Oameni care au trăit împreună de zeci de ani, au crescut copii și nepoți, deodată se urăsc atât de mult!

Și ce fel de demonstrații au loc în atât de multe țări! Iată ce se întâmplă în America: totul este spart și zdrobit. Uită-te pe internet: câtă ură, modul în care își fac abuzuri reciproce pe rețelele de socializare ori de câte ori este posibil!

Ce putem face cu privire la această ură?

Răspuns: Ce așteptări ai de la o lume creată doar de ură? Este scris: „am creat înclinația rea.”

Întrebare: Cum s-a dezvoltat lumea cu o asemenea ură?

Răspuns: În felul acesta s-a dezvoltat. Chiar și binele a fost bunătate emanată din ură. Adică iubesc ceea ce iubesc, mă apropii de ceea ce îmi doresc. Totul a fost condus de ura mea.

Egoismul este ură. Ură pentru ceea ce nu sunt eu, ceea ce nu-mi place, ceea ce nu este pentru mine, nu este de dragul meu, ceea ce nu se referă la mine, indiferent de ce sau pentru ce, de la zero la minus de infinit.

Există o singură forță în lume, care este ura și nu există alta. Iar ceea ce numim iubire este iubirea de sine! Ce înseamnă „Iubesc pe cineva”? Aceasta este partea inversă a urii, nu a iubirii. Iubirea este cu totul altă proprietate; este natura Creatorului.

Întrebare: O astfel de lume așa cum ai descris-o are dreptul să existe?

Răspuns: Are, pentru că din această lume putem evalua, justifica și admira această forță superioară a bunătății și iubirii.

Observație: Se pare că am fost puși, ca să spunem așa, în fața unei oglinzi și ni s-a spus: „Uite ce ești!”

Comentariul meu: În lumea noastră vom ajunge la o conștientizare foarte serioasă a răului, o stare din care pur și simplu nu putem scăpa nicăieri, ca și cum am fi prinși de lupi, înconjurați din toate părțile.

Din astfel de stări fără speranță în care nici măcar nu contează dacă trăiesc sau mor, vom începe cumva să ne ridicăm, adică să ne dăm seama că trebuie să fim deasupra vieții, deasupra morții, deasupra egoismului și că trebuie să trăim după un alt ideal, printr-un sentiment diferit.

Observație: Atâtea opere de artă au fost create în întreaga lume, orice îți poți imagina, doar pentru a aduce cumva omul mai aproape, pentru a respira ceva bun în el. Tu și cu mine am fost crescuți cu filme atât de calde și drăguțe. Este clar că egoismul nu era dezvoltat atunci.

Comentariul meu: Și unde au condus umanitatea, într-o asemenea junglă! Este ca Susanin care îndrumă către un așa întuneric și noi am considerat că este lumină.

Întrebare: Ce ar fi mai bine?

Răspuns: Adevărul este mai bun; pentru a dezvălui natura umană. Dacă o persoană înțelege că aceasta este natura sa, literalmente din copilărie, începe să se comporte diferit. El este cel puțin conștient de natura sa. El nu acționează cu niciun scop înșelător! Viața lui este complet diferită.

Întrebare: Pe baza a ceea ce spui, concluzia este că ar trebui să începem să ne ocupăm de acest lucru acum?

Răspuns: Și vom începe să ne ocupăm de acest lucru în măsura în care este necesar.

Întrebare: Să vorbim despre natura umană din copilărie? Să spunem: „natura umană este rea”?

Răspuns: Da, bineînțeles. Apoi, te vei uita la demonstranți, la politicieni, la prieteni și la rude, la tot, în mod diferit.

Întrebare: Adică nu îi voi urî, voi înțelege că aceasta este natura mea?

Răspuns: Da. Și atunci vei dori să găsești adevărata natură. Când vezi un singur egoism în toată lumea, vei vrea să te ridici deasupra lui.

Întrebare: Dar există cel puțin o scânteie de iubire în această lume? Ceva care a învârtit această lume păcătoasă, după cum spui.

Răspuns: Această scânteie încă trebuie găsită în oameni, simțită și întețită, așa cum sunt ventilați cărbunii pentru a fi aprinși. Doar în felul acesta. Dar nu este deloc simplu.

O astfel de scânteie este faptul că brusc Creatorul devine important pentru tine. Există ceva în viața mea la care nu pot renunța. Pot să mă despart de tot, pot face orice, pur și simplu nu mă îndepărta de El, lucru egoist deocamdată. Astfel încât egoismul meu să nu mă smulgă de la Creator.

Există o substanță care îmi devine foarte dragă. De parcă nu aparține egoismului meu. Acesta este modul în care o nouă substanță apare într-o persoană.

Întrebare: Această stare poate apărea doar din realizarea răului?

Răspuns: Da. Tot ceea ce este spiritual care apare în noi și chiar tot ceea ce noi atribuim apoi Creatorului, conexiunii cu El, fuziunii cu El, toate acestea sunt construite doar pe egoismul nostru.

Întrebare: Este bine să te străduiești pentru rău astfel, să simți răul în tine?

Răspuns: Nu, acest lucru se face doar dacă te străduiești pentru bine. Iar binele este deasupra răului, deasupra naturii lumii noastre, deasupra noastră. Se pare că nu este deloc ceea ce am crezut. Bine este atunci când în afara ta, egoistul, ridicându-te deasupra ta însuți, accepți o proprietate complet nouă.

Întrebare: Trebuie să ajung la un nivel pe care nu-l văd și nu-l cunosc?

Răspuns: Ar trebui să te îmbraci în el. Ar trebui să vină la tine.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” KabTV, 03.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed