Cel care este precum Creatorul

585.01În acel moment, marele preot Mihail, ia Ruach și îl oferă ca ofrandă de aromă dulce în fața Creatorului, ZA. Se află acolo în ZA de Atzilut și este purificat în acel pachet de viață, despre care este scris: „Niciun ochi nu a văzut un Dumnezeu în afară de Tine”.

După aceea, se întoarce de acolo în grădina Edenului de pe pământ și este purificat cu tot felul de subtilităţi, îmbracă încă o dată îmbrăcămintea aerului din grădina Eden și stă acolo acum cu o coroană care este de două ori mai mare mare ca aceea care a fost anterioară ascensiunii sale la ZON de Atzilut. (Zohar pentru toți, Lech Lecha, articolul 102)

Ascensiunea este realizată de o forță specială care acționează în același mod în care de exemplu, acţionează un magnet, vântul sau forța gravitațională în lumea noastră.

Așa cum există patru grade în lumea fizică: mineral, vegetal, animal și uman, tot așa și în lumile spirituale din Assiya, Yetzira, Beria și Atzilut există patru forțe diferite care realizează ascensiunea.

Aceste forțe sunt numite îngeri: Mihail, Gavriil, Uriel și Rafael și ridică o persoană pe gradele lumilor spirituale. În principiu, fiecare lume are propria sa forță. Cu toate acestea, toate lucrează împreună în fiecare dintre lumi, în ciuda faptului că una dintre ele este cea care conduce acolo.

Prima forță care ridică o persoană în lumea superioară este Mihail, „Mi-kaEl” – „Cel care este precum Creatorul”.

Din KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed