„Cel care vine să te omoare”

522.01Întrebare: Se spune în Tora: „Pe cel care vine să te omoare,  ucide-l tu mai întâi”. Ce înseamnă acest lucru în munca noastră interioară?

Răspuns: Dacă există un program în natură pentru realizarea iubirii, conexiunii și cineva se ridică împotriva lui, atunci trebuie să-l distrugi. Avem un program clar pentru corectarea lumii, apropierea tuturor și, dacă cineva este împotrivă, purtați război cu el.

Întrebare: Se pare că oricare dintre forțele noastre spirituale trebuie să se manifeste cumva în materia lumii noastre. Cu alte cuvinte, dacă nu am reușit să corectez o parte din egoismul meu și a început deja să se manifeste sub forma unui dușman extern care mă atacă în lumea materială, atunci există o lege clară: trebuie să lupt cu el.

De ce nu este suficient ăzboiul intern?

Răspuns: Dar nu te poți descurca cu el, așa că îl compensezi cu o bătălie externă. Mai mult, un război exterior trebuie să fie mult mai puternic și mai acerb decât unul intern, deoarece trebuie să-ți corectezi cumva proprietățile.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă duc doar un război extern, fără unul intern?

Răspuns: Nu vei realiza nimic. Războaiele pot continua sute, mii de ani și nu vor fi de niciun folos. Mai mult, trebuie să spun că toate războaiele care se duc în lume pot fi considerate evreiești.

KabTV „Stări spirituale” din 14.05.2021

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: