Cel mai mare bun al nostru este tot prin ce am trecut

Pentru a dobandi o alta natura, persoana trebuie sa isi perceapa egoismul ca fiind rau. Trebuie sa ajunga sa il urasca, exact ca pe un dusman care nu ii da voie sa ajunga la ceea ce doreste ea cel mai mult. Aceasta realizare a egoismului ca fiind rau poate fi atinsa sub influenta mediului potrivit (grupul) si a Luminii. Impreuna cu asta, dezvaluim faptul ca numai Lumina Superioara este capabila sa il corecteze, caci Ea l-a creat in acest fel.

Persoana nu trebuie sa-si distruga natura. Trebuie sa o foloseasca drept instrument, pentru a se inalta deasupra ei. Nu avem nimic, in afara de egoism; el ne compune pe toti! L-am dezvoltat de-a lungul multor reincarnari, care au fost foarte costisitoare pentru noi. In mod continuu, ni s-a dat tot mai mult egoism si de fiecare data, noi am incercat sa-l folosim si, ca rezultat, am primit lovituri. Dar am avut nevoie de toata aceasta suferinta si de eforturile pe care le-am acumulat de-a lungul tuturor vietilor noastre. Acesta e bunul unei persoane, singurul lucru pe care il are. Acum, tot ce ne ramane este sa cerem Luminii sa ne ajute sa ne folosim natura in mod corect.

One Comment

  1. Exist any writing in Kabbalah, wich be presented the evolution of a person by 125 steps of stairs Baal Sulam Ha? I mean desires and intentions that person when he was at step 47 (for example), and what they have become to the next step (48), and similarly from step 1 to step 125.Is there any such manual in Kabbalah?

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed