Cele douăsprezece triburi ale sufletului comun

Lumina emana din Est, pentru ca de acolo răsare soarele. De acolo vine vântul de est, cel mai nociv dintre toate vânturile. Din vest vine zapada, grindina, căldura, înghețul și ploile abundente
Sudul, o sursă de binecuvântare de rouă și de ploaie. Este sursa de roua binecuvântata și de ploaie. Din nord este trimis „întunericul” și forțele malitioase.
(Tora, „Bamidbar”)
Amplasarea steagurilor din campurile evreilor corespunde celor patru laturi ale Luminii.

Un sistem unificat numit sufletul comun este format din douăsprezece părți (cele douăsprezece triburi), care se referă la și sunt conectate unele cu altele, în conformitate cu cele patru laturi ale lumii care semnifica cele patru părți – Hochma, Bina, Zeir Anpin si Malchut.
Și steagurile trebuie să stea in opozitie:
Bina – Hochma
Malchut – Zeir Anpin

Fiecare parte este formata din 3 linii, un total de 12 parti (12 triburi). Amplasarea lor reprezintă asocierea vasului sufletului comun.

Tora specifică sub ce steag trebuie să fie fiecare. Steagul simbolizează scopul privat al fiecărui camp, care are propriile caracteristici și proprietăți. Prin urmare, singurul scop comun este exprimat în ele într-un accent ușor diferit, dintr-un unghi diferit.

De exemplu, un corp uman este format din mai multe organe. Fiecare în felul sau simte mișcările corpului, il susține, etc. În același fel, datorită varietății de proprietăți și a modului în care se conecteaza între ele, proprietățile forței generale, Creatorul, sunt aratate.
Proprietatea daruirii apare ca urmare a uriaselor diferențe egoiste. Daruirea este absolut ca si dragostea unei mame: Fă ce vrei; Încă te iubesc.

Din emisiunea KabTV „Secretele Cartii Eterne” 24/12/14

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed