Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 1

282.01Baza pentru Revelația Creatorului

Articolul lui Baal HaSulam „Pacea în lume” examinează patru atribute: milă, adevăr, dreptate și pace. Acestea sunt atribute foarte dificile; este greu să le înțelegi; oamenii sunt confuzați în mod constant cu privire la ei, dar trebuie totuși să-i studiem.

Chiar dacă uiți de ei mai târziu ca la școală, cât timp am studiat tot felul de materii și ce ne amintim? Dar asta se numește educație. Faptul că această cunoaștere a trecut prin tine îți modelează creierul.

Mila, adevărul, dreptatea și pacea sunt cele patru atribute care există în fiecare dintre noi. Ele există în societate, în familie, în orice obiect. Suntem atrași de aceste elemente de bază. Întotdeauna vrem să le folosim într-un fel, să le gestionăm sau ca ei să ne controleze.

În general, există o problemă aici: cum poți stăpâni toate cele patru categorii din tine? Avem nevoie de ei, dar nu știm cum să lucrăm cu ei.

Baal HaSulam examinează categoriile – mila (hesed), adevărul (emet), justiția (tzedek) și păcea (shalom) în relația unui individ și societate, deoarece ele funcționează practic în fiecare dintre noi și în principal în legătură cu o persoană cu alti oameni.

Corecția noastră depinde de cât de mult suntem conectați unii cu alții pentru că numai atunci vom găsi o astfel de rețea de dependență și interacțiune între noi, care se numește Adam, și îl vom prinde pe Creator în ea.

Prin urmare, devine clar pentru noi că aceste categorii sunt fundamentale. Și dacă le folosim corect, le combinăm între ele, ele ne vor oferi baza în care îl vom dezvălui pe Creator.
[252187]
De la KabTV „Fundamentals of Kabbalah” 28/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: