Cele patru atribute ale guvernării superioare, partea 4

220Calea către conexiunea corectă

Baal HaSulam, „Pacea în lume”: Astfel, ar trebui să examinăm și să examinăm aceste patru proprietăți pentru a înțelege în detaliu ce ne-a fost dat până acum și de către ei să știm ce ajutor ar trebui să sperăm să primim de la ele în viitor.

Aici are loc munca reciprocă. Pe de o parte, implică încercările noastre de a identifica proprietățile milei, adevărului, dreptății și păcii din interiorul nostru, să le dezvoltăm și apoi să începem să le comparăm.

Pe de altă parte, prin munca noastră cu ele, trebuie să vedem în ce fel ne ajută. Cum putem folosi mila, adevărul, dreptatea, pacea și forma lor opusă pentru a ne conecta?

Astăzi lumea trece printr-o stare de colaps complet și toată lumea se distanțează unii de alții. Oamenii înțeleg că nu pot fi împreună în familie. Țările nu își pot ține cetățenii în țară. Țările înseși se dezintegrează, se împrăștie până nimeni nu știe unde. Adică, întreaga lume se îndepărtează una de cealaltă în toate gradele posibile de libertate.

Drept urmare, ajungem treptat să ne dăm seama că ceea ce ne lipsește este legătura corectă dintre noi, adică utilizarea corectă a categoriilor de milă, adevăr, dreptate și pace. La urma urmei, doar în acest caz vom ajunge la starea perfectă absolută.

Atunci nu vom avea pur și simplu pace pe Pământ, relații bune în familie și așa mai departe, dimpotrivă, dacă avansăm corect, atunci natura, Creatorul, ne va împinge mai departe spre calități negative, arătându-ne și mai mari deficiențe.

De exemplu, ca un adult în comparație cu un copil, copilului i se pare că, dacă ține o jucărie în mâini, lumea este perfectă și nu mai are nevoie de nimic altceva. Un adult, însă, are nevoie din ce în ce mai mult. Si noi.

Prin urmare, nu ar trebui să presupunem că calitățile negative pe care viața ni le prezintă sunt ceva negativ. Ele sunt forțe care ne ghidează spre scopul creației. Dacă lucrăm corect cu ei, ne vom deplasa foarte repede și corect la obiectiv.

De la KabTV „Fundamentals of Kabbalah” 28/07/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed