Cele patru limbaje ale Cabalei

137Există patru limbaje în Cabala care pot fi folosite pentru a descrie efectul luminii asupra noastră și reacția noastră la aceasta.

Limbajul Talmudului este un limbaj juridic, legal.

Limbajul TANAKH (Tora, Profeți, Sfinte Scripturi) este un limbaj narativ, literar, limbajul unui roman.

Limbajul Hagadot (legende) este un limbaj foarte încăpător, interesant, dar în același timp este foarte de neînțeles.

Limbajul Cabalei este un limbaj clar, pur matematic, al Sefirot și al Partzufim, în care forțele sunt legate între ele și se afectează reciproc. Este însoțit de grafice, desene etc.

În conformitate cu aceasta, există patru tipuri de suflete, fiecare dintre acestea fiind apropiat de un anumit limbaj. Firește, toate sufletele le înțeleg pe baza rădăcinii lor spirituale. Dar, în cele din urmă, pe măsură ce se dezvoltă, văd că toate limbajele sunt incluse unul în celălalt. Și când sufletele ajung la dezvoltarea lor comună, atunci toate limbajele sunt combinate într-unul.

Fiecare persoană se dezvoltă în stilul său. De exemplu, mai ales la începutul călătoriei mele eram cel mai aproape de limbajul Cabalei, un limbaj fizic și matematic clar, cu desene, gradații și definiții. Limbajul științific a fost cel mai de încredere pentru mine.

Și apoi vine limbajul sentimentelor, un limbaj narativ, ca în TANAKH: Tora, profeți și Sfinte Scripturi. Este un limbaj literar pe care îți suprapui impresiile.

Apoi, i se alătură limbajul judiciar, când deja vorbești despre faptul că există o măsură de milă și judecată care guvernează omul ca două frâie.

Și apoi vine limbajul legendelor, cel mai dificil, confuz și alegoric, cu indicii. Dar, pe de altă parte, în aceste legende, fiecare cuvânt exprimă un fel de impresie extraordinară. Și când te implici în ea, adică atingi nivelul spiritual al autorului, te implici pur și simplu în basm.

Aceasta este realitatea, dar este atât de încăpătoare, bogată și impresionantă, doar un basm!

„Puterea cărții Zohar” KabTV # 14

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: