Cele Zece Porunci și Actul Creației

243.05Comentariu: Cartea Zohar spune că cele Zece Porunci corespund celor zece acte de creație.

Răspunsul meu: Cele Zece Porunci sunt cele zece criterii principale prin care trebuie să construim un model al imaginii noastre interioare, care se numește „Adam” din cuvântul „Domeh” – „similar cu Creatorul”.

Deci, trebuie să înțelegem care sunt cele Zece Porunci. Sau „nu furi” undeva pe stradă? Sau „să nu omori”? Sau nu flirtezi cu soția vecinului tău? Sau vorbim despre unele schimbări speciale, interne ale unei persoane, în urma cărora devine cu adevărat egal cu Creatorul?

O poruncă este o calitate spirituală egoistă corectată a unei persoane. Cu alte cuvinte, trebuie să descoperim treptat în noi înșine imaginea opusă a Creatorului, care se numește impură (Klipa), opusul Lui, și să o schimbăm cu una asemănătoare Creatorului.

Această schimbare a calităților noastre se numește împlinirea poruncii.

Avem 613 astfel de calități. Prin urmare, trebuie să facem 613 corecții. Dar atâta timp cât nu vedeți o singură calitate în persoana lumii noastre care este opusă Creatorului, pur și simplu nu există nimic în el.

Cele 613 porunci sunt împărțite în zece. Adică sunt grupate în zece grupuri.

În ceea ce privește actul creației, acesta este legat de poruncă, de vreme ce Creatorul a creat omul ca un sigiliu, imprimându-se pe Sine în forma opusă: Ceea ce este convex în tipar a devenit concav.

Deci Creatorul S-a ștampilat în materialul creației, creând o calitatea opusă Lui. Există 613 calități pozitive în Creator care vizează dăruirea, iubirea și emanația. Și la noi, totul se manifestă sub forma opusă: în primire, sațietate, disprețuirea tuturor, folosirea tuturor, mândrie, competiție, etc.

Creatorul a luat pur și simplu toate calitățile Sale și le-a imprimat în formă inversă.

KabTV „Puterea cărții Zohar” # 10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed