Cercetare cabalistică

632.3Întrebare: Pe ce fel de cercetări se bazează Cabala atunci când vorbește despre relația dintre un bărbat și o femeie?

Răspuns: Cred că nici o știință, cu excepția Cabalei, nu are baza să vorbească despre un bărbat, o femeie, relația lor, natura lor, de unde provin, de ce au fost creați în acest fel și de ce există în această relație.

Toate acestea provin din faptul că ,Cabala, se deschide pentru noi în lumea superioară, în rădăcinile noastre. Pe baza lor, putem vorbi deja despre ceva.

De ce spune Tora: la început, un om a fost creat și apoi a fost împărțit în doi? De ce există două sexe și nu o creatură care fie reproduce, fie nu se reproduce deloc? Toate acestea sunt dezvăluite de știința Cabala.

Aceasta explorează rădăcinile noastre spirituale, adică forțele din care s-au dezvoltat treptat lumile spirituale. În procesul dezvoltării lor, aceste forțe au coborât, iar apoi o scânteie foarte mică, energia lumii spirituale, a explodat în volumul universului gol de atunci și a început să creeze materie în el: stele, galaxii, nebuloase, planete, până când, în cele din urmă, a creat Pământul. Așadar, viața a început să se dezvolte pe planeta noastră.

Aceste procese sunt studiate în Cabala. Iar dacă vorbim despre sfârșitul creației, care merge de sus în jos, atunci un bărbat, o femeie, dezvoltarea lor istorică, relația dintre ei și la ce au ajuns astăzi, toate acestea provin din aceleași rădăcini spirituale. Așadar, punând o întrebare despre relația dintre un bărbat și o femeie la nivel pământesc, nu putem înțelege răspunsul.

Și, deși am un mare respect pentru psihologi, sociologi, sexologi, și alți oameni de știință, pot spune că ei au doar mici cunoștințe fragmentare din observațiile în lumea noastră, care se schimbă în mod constant și se contrazic reciproc. Iar Cabala răspunde la aceasta dintr-o singură rădăcină.

Dar problema este că știința Cabala a fost ascunsă până acum, deoarece lumea nu avea încă condiții adecvate pentru ca oamenii să înceapă să o practice. Nu aveau nevoie de asta.

Prin urmare, pentru o lungă perioadă de timp, Cabala nu s-a dezvoltat atașată de lumea noastră. Abia acum începe să se implice în aceasta.

KabTV „Close-up” de la 11.08.2009

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed