Cere Creatorului să-ţi ridice prietenii la El

Cum pot afla ce să cer Creatorului? Mă uit la alții și notez în caiet toate greșelile pe care le văd la prietenii mei și apoi cer ca Creatorul să corecteze acele calități din mine, care sunt motivul pentru care văd totul cu susul în jos.

Trebuie să facem un astfel de exercițiu în grupul de zece. Fiecare scrie o listă și se adresează fiecărei poziții din listă cu o rugăciune, chiar de mai multe ori, rugându-se pentru fiecare greșeală pe care o vede în prietenii săi. Îl rog pe Creator să mă corecteze, astfel încât să văd perfecțiunea în locul defectelor.

Trebuie să fie o rugăciune foarte specific, pentru fiecare defect pe care îl văd în fiecare prieten, pentru a-mi inversa vederea și sţ admir măreția prietenilor mei. Îi înalț pe prieteni și pe Creatorul care a făcut o corectare în mine, permițându-mi să văd grupul de zece drept perfect.

Ce mi-a mai rămas de făcut după ce îi văd pe toți ca fiind perfecți? Acum trebuie să încerc să pătrund și mai mult în prietenii mei, să mă agățez de ei, să mă anulez în fața lor, să mă cufund în ei și apoi voi primi toate calitățile lor ca fiind Sefirot superioare în raport cu Malchut, dorința mea de a primi. Voi fi gata să îi susțin și să îi ajut în toate felurile posibile și, astfel, mă voi apropia de construirea unui Partzuf spiritual.1 (Minutul 62:00)

Să încetez să văd defecte în prietenul meu este prima corectare cu care încep, dacă vreau să progresez. La urma urmei, asta mă preocupă cel mai mult acum. Un defect este tot ceea ce interferează cu unitatea noastră și nu-mi permite să văd măreția prietenului. Măreția prietenului este că este conectat cu toți ceilalți prieteni și cu Creatorul și, prin urmare, vreau să fiu în conexiune cu el.

Dacă îmi corectez percepţia, ca să nu văd greșeli la prietenii mei, mă voi lipi de toţi cei nouă, voi fi gata să îi susțin, adică să lucrez ca Malchut în raport cu cele nouă Sefirot superioare. Mă voi ruga pentru ei, fac totul pentru a-i sluji. Voi simți că până nu îi împlinesc, ei nu vor putea să efectueze o acțiune spirituală. Prin urmare, mă întorc spre Creator și Îi cer ajutorul. Grupul de zece devine acum pentru mine, mai important decât Creatorul și, desigur, mai important decât mine însumi.

Tot ceea ce cer este să mă lase să îi împlinesc, pentru beneficiul lor. Cer  Creatorului: „Spune-mi, ce pot face pentru a-i face să pară perfecţi înaintea Ta?” Aceasta înseamnă că mă anulez și îmi ridic prietenii la nivelul Creatorului. Aceasta este deja o stare spirituală.

Văd că prietenii din grupul de zece se înțeleg reciproc și se susțin reciproc. Dar eu, par să stau pe margine și nici nu înțeleg despre ce vorbesc, nu simt niciun gust în conexiunea care îi atrage atât de mult, în ajutorul reciproc. Sunt uimit de modul în care reușesc să se simtă atât de aproape unul de celălalt, o conexiune de care sunt incapabil. Prin urmare, cer ajutorul Creatorului, realizând că eu însumi nu voi realiza acest lucru niciodată. Văd că prietenii au puteri spirituale pentru că se pot raporta între ei într-un asemenea mod. În mod clar, acestea nu sunt forțe ale acestei lumi, ci forțele spirituale pe care le-au primit în urma studiului, a lecțiilor și a diseminării.

Dar eu nu am primit o asemenea putere, deci ce ar trebui să fac? Nu vreau să rămân în urmă. În primul rând, trag în spate prietenii, devenind o povară pentru grupul de zece. Mă rog astfel Creatorului să-mi dea tăria să fiu inclus în prietenii mei, să mă anulez în fața lor, să mă înclin și să mă transform în praf sub picioarele lor.

La început, înainte de a începe să lucrez la corectarea mea, prietenii mi s-au părut neînsemnați și prostuți. Am criticat automat pe toată lumea sau cel puțin am fost indiferent faţă de ei. Nu am simțit că toată lumea stă în inima mea ca imagine spirituală specială, o Sefira.

Treptat, viziunea mea asupra lumii spirituale începe să curgă prin prietenii mei. Când vorbim de spiritualitate, nu mă mai gândesc la Creator, ci la ei. Prietenii stau în fața mea ca nouă zeități, idoli. Nu știu încă să lucrez cu ei, dar văd deja că spiritualitatea se realizează prin ei, prin modul în care împreună cu prietenii mei îmi construiesc tabloul spiritual. În prezent, ei ascund spiritualitatea de mine, dar acolo, ei sunt pe cale, îndreptându-mă în direcția corectă. Și acest lucru este deja un progres2 (Minutul 1:14:00)

Din partea a 2-a a  Lecţiei zilnice de Cabala 2/1/20 Pregătirea pentru Convenție

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: