O cerere corectă, adevărată

Trebuie să ne dăm seama că nu suntem orientați către Creator și nu avem niciun contact cu El, deoarece legătura cu Creatorul este împotriva naturii noastre. Spiritualitatea poate fi atinsă numai prin rugăciune, dar suntem incapabili să o facem. Creatorul ne va împiedica să facem acest lucru. În toate religiile și în toate credințele este ușor pentru o persoană obișnuită să apeleze la Creator, dar noi nu putem, deoarece Creatorul dorește să avem o legătură adevărată, corectă, internă cu El, care este precisă, puternică și reciprocă. Prin urmare, El ne va arăta cât de departe suntem de această legătură.

Odată ce vom descoperi incapacitatea noastră de a ne îndrepta către El, de a ne ruga, de a fi în contact cu Creatorul, vom înțelege cât de mult avem nevoie de un mediu, de un grup și de conexiune, deoarece numai în interiorul acestuia îl vom dezvălui pe Creator și numai împreună ne vom putea întoarce către El. În caz contrar, nici eu, nici toți ceilalți prieteni nu ajungem la Creator. Nu o putem face decât împreună.

Nu acesta este Creatorul, Cel căruia oamenii se roagă în toate limbile și în toate religiile, imaginându-L ei, înșiși. Trebuie să-L dezvăluim în mod clar pe Creator, deoarece Creatorul (Bore) înseamnă „vino și vezi” („Bo” [vino] și „Reh” [vezi]).

Doar prin cererea corectă, adevărată, după ce ne conectăm cu Creatorul, putem să ne schimbăm starea și să ne dăm seama noi, înșine. Legătura cu El este posibilă numai prin unitatea și cererea noastră comună.

Ar trebui să cerem Creatorului corecția la fel de persistent ca un bebeluș care cere plângând ceva de la mama sa, sigur că ea trebuie să-i răspundă. Prin asemenea cereri, dorința noastră crește. Astfel crește omul, ca un copil, fiindcă totul este astfel aranjat în toată natura. Cu toate acestea, suntem diferiți, pentru că putem ști cui ne adresăm și putem fi în echivalență de formă cu El.

Tot ceea ce se întâmplă în natură, în materia neînsuflețită, în plante, animale și oameni, toate dorințele din toate timpurile și toate ființele create se acumulează în noi și le aducem la conexiunea cu Creatorul. În caz contrar, Creatorul nu ne va auzi. El a auzit în trecut pe cabaliști, chiar dacă au studiat individual, dar astăzi nu mai funcționează așa. Prin urmare, suntem numiți ultima generație, cea care joacă un rol special și nu acționează ca toți cabaliștii din trecut, care au pus în scenă doar pentru noi. Acum realizăm această sarcină printr-o conexiune specială între noi.

Trebuie să întrerupem despărțirea, să ne gândim constant la Creator, să cerem și să pretindem, să știm că nu există altă cale. Iar și iar. Creatorul se bucură de solicitările noastre. Deci, poate că nu avem nevoie de altceva? Dacă Creatorul primește plăcere din apelurile noastre către El, atunci El nu ne poate lăsa să simțim clar reacția Lui, altfel vom începe să-L folosim în mod egoist, cerând „dă-ne, dă-ne” și mai multe cunoștințe și mai multe senzații.

Prin urmare, Creatorul se ascunde și mai mult. El ni se dezvăluie un pic în ascundere și noi trebuie să ne intensificăm cererea, să depunem mai multă minte și intenție, să ne apropiem treptat de a înțelege ce sunt Ecranul și Lumina Reflectată.

Nu ajungem la conexiunea directă cu Creatorul decât doar prin inversarea noastră completă. Nu pot veni la Creator cu dorințele și gândurile mele actuale, deoarece vor scurtcircuita conexiunea. Plusul și minusul produc un scurtcircuit dacă sunt în contact direct. Prin urmare, trebuie să așez un adaptor corect între plus și minus, adaptor care se numește „Restricție (Țimțum), Ecran (Masah), Lumină Reflectată (Ohr Hozer)” și atunci dorința mea de a primi poate intra în contact cu dorința de a dărui Creatorului. Trebuie să existe un fel de dielectric [izolator electric] la mijloc, care să ne protejeze de scurtcircuite, iar acesta este restricția, ecranul și Lumina Reflectată.

În primul rând, avem nevoie de o restricție pentru ca eu însumi să cer măcar puterea de a-mi restrânge egoismul, nu voi dori să-l văd și să-l simt pe Creator, ci dimpotrivă voi cere forța să nu mă lase să-mi folosesc dorința de a primi în mod egoist. Cer să-mi dea puterea să mă ridic deasupra naturii mele. Astfel, mă înfășor într-un izolator și, apoi, în spatele acestui izolator, cer să mi se acorde intenția de a dărui. Nu știu ce este, dar dacă aceasta este natura Creatorului, atunci El să-mi ofere un pic din aceste calități. Primesc apoi îmbrăcămintea Celui de Sus, îmbrăcămintea Creatorului, îmbrăcămintea marelui preot (marele Cohen).

Pe măsura acestei îmbrăcăminți, înfășurat în Lumina Reflectată,  îmi folosesc dorința de a primi de dragul dăruirii, pot deja să acționez. Suntem foarte aproape de această realizare, este chiar în fața noastră. Avem nevoie doar de un efort mai mare pentru a cere, pentru a striga. Dacă nu simțim un răspuns atunci, ca un bebeluș, devenim și mai pretențioși.

Dacă mama nu răspunde, copilul o apucă și o trage. Din nou, dacă ea nu răspunde, el începe să o lovească, să urle, să suspine și să se rostogolească pe pământ în isterie. Este tot un joc, pentru că, atunci când primește ceea ce își dorește, copilul se calmează instantaneu. Așa îl face natura să acționeze. Trebuie să facem același lucru cu Creatorul, să-L sâcâim iar și iar.

Cu toate acestea, avem deja un contact inițial cu El, suntem foarte apropiați. Creatorul stabilește în fiecare zi condiții din ce în ce mai dificile pentru a putea atinge adevărata cerere, la care El poate răspunde.

Trebuie să parcurgem toate acestea, deoarece aceasta nu este o condiție artificială „dacă nu țipați, nu veți obține nimic” ci, mai degrabă, este procesul de construire a Kli-ului. Aceste strigăte, eforturile depuse pentru a ne ruga împreună cu prietenii noștri, devin noul nostru vas spiritual. Dorința de a primi nu este Kli-ul, fiindcă el trebuie să fie construit deasupra dorinței de a primi. Acest nou Kli este construit tocmai prin contactul cu Creatorul, atunci când El nu ne răspunde.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 25/12/19 „Rugăciunea”

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: