Cereți ceea ce Creatorul dorește să ofere

Creatorul a creat creația cu dorința de a se bucura, ceea ce este opusul Creatorului. Toată natura minerală, vegetală și animală acționează prin instinct și nu poate schimba nimic. O persoană, totuși, are posibilitatea de a-și schimba natura dacă găsește o cale să se întoarcă spre Creator și să o ceară.

Dacă omul organizează un mediu prin care poate primi dorințe care sunt opuse naturii sale originare, atunci el poate formula o nevoie pentru Creator și poate cere dorința de a dărui. Creatorul îi va da apoi o a doua natură, pentru a-și putea folosi dorința de a se bucura, cu intenția de dragul dăruirii. Acesta este modul în care o persoană devine similară cu Creatorul.

Creatorul primește plăcere atunci când cerem de la El, deoarece dorința Lui este de a dărui: cu cât primim mai mult de la El, cu atât mai mult îi dăm Lui. Nu îi putem da nimic decât dorințele noastre care au nevoie de împlinire. Cu toate acestea, este nevoie să cereți numai de dragul de a aduce bucurie Creatorului, doar atunci intenția este corectă. Dacă cer pentru că mă simt rău, atunci aceasta este tot o cerere egoistă.

Cererea corectă este să cerem ceea ce Creatorul vrea să ne dăruiască. Este ca un copil care vrea o minge, dar știe că îi va face mai multă plăcere tatălui său dacă îi va cere o enciclopedie. Cu toate acestea, tatăl își simte fiul său bine și nu poate fi înșelat. Prin urmare, fiul trebuie să intre în mediul corect care îi va schimba dorințele, astfel încât, în loc să joace fotbal, ar fi mai interesat de studierea geografiei.

Apoi va veni la tatăl său și va cere cartea, din adâncul inimii sale, oferindu-i plăcere imensă, nu prin cartea însăși, ci prin faptul că s-a schimbat pe sine după exemplul tatălui său. Întreaga lucrare a unei persoane este de a cere, dar de a cere de fiecare dată lucrurile corecte, astfel încât Tatăl să se bucure de cererea noastră. Aceasta se numește „a face dorința voastră ca dorința Lui” (minutul 15:00 – 1:01:00)

Este scris: „Fiii mei m-au învins”. Aceasta înseamnă că trebuie să influențăm Creatorul astfel încât El să ne corecteze tot timpul, să ne atragă și să ne împingă înainte. Cu toate acestea, cineva poate influența Creatorul numai în măsura în care este asemănător cu calitățile Lui. Este imposibil să ajungem la El cu strigăte și cereri, ci este necesară o legătură între calitățile noastre. Astfel de calități apar numai cu condiția să fiu în mediul corect, într-un grup de zece construit pe asemănarea cu Creatorul. Dacă mutăm dorințele noastre spre dăruire către Creator, primim de la El puterea de a le realiza. Acesta este modul în care ajungem de la iubirea ființelor create, la iubirea pentru Creator. (minutul 1:18:00)

Dacă ridicăm cererea corectă către Creator, atunci începem să înțelegem răspunsul Său, să apreciem ceea ce primim de la El. Poate am cerut o minge, ca un copil, iar tatăl mi-a dat o carte despre geografie. Apoi văd cât de mult este mai utilă cartea pentru mine și cum ar trebui să mă schimb pentru a o percepe ca un dar de la Creator și să nu fiu supărat că nu am primit mingea. Dacă lucrez corect în grupul de zece, voi vedea că lumea se schimbă în bine pentru mine.(minutul 1:20:00)

Întreaga materie este o dorință de a ne bucura. Fiecare element, fiecare atom, vrea să-și păstreze structura, natura și textura sa. Fiecare particulă există datorită faptului că se opune distrugerii sale. Pentru a separa o cât de mică particulă elementară, oamenii construiesc instalații uriașe, colizoare. Este nevoie de o mulțime de energie pentru a separa o particulă și pentru a vedea din ce este constituită. Aceasta arată ce dorință puternică de a ne bucura este insuflată în fiecare particulă, de către Creator. În efortul de a separa particulele elementare, studiem în esență ceea ce a pus Creatorul în creație.

Cu cât este mai simplu materialul, cu atât mai puternică este dorința de a ne bucura. Cu cât se dezvoltă mai mult materia, cu atât această dorință devine mai complicată și, prin urmare, slăbește și nu se mai poate menține pe sine. De aceea, elementele cele mai grele încep să emită energie, radiații și să se descompună.

Partea cea mai moartă, cea mai primitivă particulă, are cea mai mare putere primită de la Creator. Prin urmare, cu cât persoana este mai dezvoltată, cu atât vor fi mai multe îndoielile și problemele, suișurile și coborâșurile, pe care le are. Cu toate acestea, dacă se îngheață singur la un nivel mineral, atunci nu se îngrijorează de nimic și continuă astăzi, la fel ca și ieri (minutul 1:46:25)

 

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala 4/8/19, Scrierile lui Baal HaSulam, Shamati, articolul 115 „Mineral, vegetal, animal și vorbitor”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed