Cheia unui viitor sigur

Întrebare: Cum își poate controla gândurile o persoană astfel că ea nu va păcătui?

Răspuns: O persoană nu-și poate controla gândurile. Ea nu poate să se controleze în nici un fel. Sunt eu propriul meu șef? Unde vedem astfel de lucruri? Un astfel de lucru nu există! Eu trebuie să invoc o forță pozitivă în jurul meu la un astfel de nivel, încât ea mă influențează și mă susține. Apoi, voi fi capabil să mă controlez.

Noi stabilim mereu starea noastră prin forțe exterioare, prin mediu, societate și susținere externă, în timp ce o persoană nu are nici un control asupra ei. Ea nu știe în ce stare va fi în următorul moment, deci cum poate să controleze ceva?

O persoană poate asigura viitorul său dacă pregătește toate vasele externe, dorințele. Dacă îmi fac griji că ceilalți vor avea un viitor sigur, asigur deci propriul meu viitor. Dacă un om este un element al unui sistem, cum își pune întrebări despre ceea ce i se va întâmpla? Depinde de întregul sistem, mai ales că el este aranjat astfel încât are liberă alegere de a consolida mediul său înconjurător și atunci, poate asigura viitorul său. Nu va avea niciodată mai mult decât ceea ce a pregătit în sistem, dar dacă nu a pregătit suficient, va primi lovituri pentru ca el să descopere necesitatea de a-l pregăti.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala, 27.05.2014, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed