Chiar la începutul generației lui Mesia

229Lumea noastră se apropie tot mai mult de zilele lui Mesia, în care va avea loc o revelare specială a Creatorului către creații. Trăim chiar la începutul generației lui Mesia, care este destinată să fie umplută cu cunoașterea Creatorului, adică cu lumina superioară.

Dar se spune că „avantajul luminii este dezvăluit din întuneric”. Prin urmare, cu cât întunericul îl simțim în lume, pe măsură ce lumea se cufundă în întuneric, cu atât mai puternică va fi dorința și străduința noastră de a dezvălui lumina pentru a cere revelarea ei.

La urma urmei, când nu există întuneric nu avem o poftă specială de lumină. Întunericul care începe să se desfășoare în lumea de astăzi este începutul manifestării dorinței noastre de a dezvălui lumina. În cele din urmă, toți oamenii, de la tineri până la bătrâni vor înțelege că trebuie să-l dezvăluie pe Creator într-o unitate comună, să-L cunoască, să-L simtă și să ne conectăm cu El, Forța superioară care ne susține și ne pregătește să ne ridica la nivelul ei.

Vom atinge forța principală a Creatorului în raport cu noi ca Binele care face binele și vom dori să ne contopim cu ea. Și atunci oamenii se vor transforma în creaturi de altă natură, care sunt bune și care fac binele, și vor fi umpluți cu atingerea Creatorului. Atunci vom putea percepe intenția Creatorului de a dărui creațiilor; ne vom conecta și în această formă vom putea să-I răspundem cu dăruire din partea noastră.

Din partea a 3-a a Lecţiei zilnice de Cabala 20/11/23, Scrierile lui Baal HaSulamUn discurs la finalizarea Zoharului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: