Cicluri de suflete

962.2Ciclurile sufletelor reprezintă un subiect misterios, cu multe opinii diferite. Există religii care cred că omul trăiește multe vieți – o dată într-o formă, apoi în alta. Există într-adevăr așa ceva, un cerc de suflete?

Da, există, așa cum este scris în cărțile cabaliste, în cartea lui Ari, Poarta reîncarnărilor și în Cartea Zohar. Dar acest lucru nu este deloc ceea ce își imaginează oamenii obișnuiți, oameni care cred că reîncarnarea sufletelor înseamnă că sufletul meu se mută dintr-un alt corp care a trăit acum o sută de ani. De fapt, reîncarnarea sufletelor nu se referă deloc la corpuri.

Totul trece prin cicluri – orice dorință. Și toate dorințele sunt combinate într-un singur sistem, numit Adam și include toate nivelurile: mineral, vegetal, animal și uman. Și fiecare dorință circulă, adică se dezvoltă în etape, afectând toate celelalte dorințe, unindu-se în zeci, sute, mii etc. Asta se numește cercurile sufletelor.

Dar asta nu înseamnă că într-o viață anterioară, omul ar fi putut fi o pisică, o floare sau o piatră. Ciclurile sufletelor nu se referă la schimbarea învelișului biologic exterior al cărnii și sângelui.

Sufletul este o particulă a divinului de sus, forța dăruirii și iubirii din om. Și dacă nu există o astfel de forță în om, atunci nu există încă suflet. Toate sistemele lumii materiale în care trăim astăzi și ne simțim într-un corp fizic nu aparțin reîncarnării sufletelor.

Dar este bine ca tema ciclurilor sufletești să fie acoperită cu un văl al secretului. Acest lucru îl oprește pe om, îl forțează să fie mai reținut în raport cu ceilalți. La urma urmei, își face griji pentru următoarea viață din această lume și din lumea viitoare și apoi îi tratează pe ceilalți mai bine. Și, de fapt, a face fapte bune față de ceilalți, față de toată lumea și a fi o persoană bună este de departe cea mai sigură opțiune.

Dar toate poveștile despre cine a fost omul în viața sa trecută sunt o înșelăciune completă. Circuitele sufletelor nu se referă la viața noastră, ci la viața sufletului, pe care un om obișnuit nu îl are. El trebuie să lucreze foarte mult pentru a ajunge la starea de circulație a sufletului și pentru a vedea cum își poate îmbunătăți dorința cu ajutorul ecranului – Masah, Lumina Reflectată – Or Hozer, cuplare prin lovire – zivug de hakaa și să înceapă să urce, pas cu pas.

Aceasta se numește ciclul sufletelor (Neșama), cea mai înaltă lumină, deoarece luminile Haya și Yehida nu intră în vasul spiritual până la sfârșitul corectării.

Pentru a realiza circulația sufletelor, trebuie mai întâi să dezvolți un suflet în sine, dorința de a dărui. Dorința de a dărui de dragul dăruirii se numește suflet. Aceasta este disponibilitatea de a dărui tuturor, de a face bine tuturor, de a obține din ce în ce mai mult din egoism. Și apoi voi constata că există cicluri în acest proces, deoarece de fiecare dată când îmi reînnoiesc dorința egoistă, o pot corecta și pot efectua și mai multe acțiuni de dăruire, iubire și unitate.

Așadar, prin cicluri, ajung la iubirea pentru întreaga lume dobândind proprietatea iubirii universale în toate dorințele mele. Și aceasta se numește sfârșitul corecției (Gmar Tikun). Întreaga dorință de a primi plăcere pe care am avut-o, spartă și egoistă, este acum corectată și văd, înțeleg și simt întreaga realitate. Se pare că întreaga lume îmi aparține cu adevărat!

KabTV „Privirea din interior” 24.05.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed