Cinci părți ale naturii: rădăcina și efectele sale

548.03Comentariu: Rabinul Nachman a scris că a avut un vis de parcă ar fi intrat într-o peșteră unde erau multe cărți diferite. Când a început să le deschidă, toate s-au deschis în același loc și au vorbit despre același lucru.

Răspunsul meu: Așa este, toate vorbesc doar despre cum să revenim la starea de fuziune spirituală, unire, ascensiune. În principiu, toate sursele primare sunt scrise pentru timpul nostru. Suntem acum în cel de al patrulea exil din spiritualitate și ultimul, iar din aceasta trebuie să ajungem la o unitate completă cu Regele, cu Creatorul.

Întrebare: Dar dacă toate sursele primare spun același lucru, de ce există atât de multe cărți diferite?

Răspuns: Pentru că, în primul rând, există patru limbi principale.

În corpul nostru, totul este format din cinci părți (rădăcina și cele patru efecte ale sale): cinci părți ale plămânilor, cinci părți ale gurii, cinci simțuri, cinci degete la mână și așa mai departe.

Lumina care construiește sufletul pentru ea este sistemul său radicular, așa-numita coroană, rădăcina. Din rădăcină provin patru etape, patru emanații ale luminii care construiește dorința pentru sine. Doar ultima, a patra etapă este adevărata dorință care vrea să se ridice la lumină, să fie aceeași cu lumina.

Astfel, totul din natură este creat în cinci etape și, prin urmare, avem patru tipuri de limbaj, adică patru tipuri de percepție a luminii prin creație.

În plus, există patru tipuri de creație în sine: mineral, vegetal, animal și uman.

Cabala descrie toate etapele schimbării noastre, adică urcând pe cele 125 de etape ale celor cinci lumi, dintre care ultima este rădăcina.

În fiecare lume, există cinci așa-numiții Partzufim (etape mari), fiecare dintre aceștia fiind împărțit în încă cinci subetape – Sefirot. Toți se transformă într-o singură înțelegere a Creatorului, numită „numele său neschimbabil din patru litere”.

Numele din patru litere al Creatorului include rădăcina de ieșire (punctul) și cele patru litere care reprezintă acest punct. Adică, sub forma acestor cinci reprezentări ale Lui, a cinci manifestări, Îl simțim.

Din „Puterea cărții Zohar” de la KabTV # 14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: