Cine determină soarta?

294.4Întrebare: O scrisoare de la Svetlana Alexandrova: „Este plăcut să te ascult, dar te bazezi întotdeauna pe Creator pentru a rezolva totul și pe o combinație de circumstanțe. Doar că unii oameni au o viață minunată, iar alții nu. Cine decide cine și cum ar trebui să trăiesc? Acest lucru nu este clar. Este foarte greu să accepți că un Creator este este favorabil unora, dar altora nu. Ce ar trebui să facem cu asta? De ce decide Creatorul așa? ”

Răspuns: Depinde de rădăcina sufletului unei persoane; nici măcar nu depinde de Creator. Creatorul nu alege cu cine să fie prietenos și cu cine să pedepsească și pe cine, dimpotrivă, să înalțe. Nu există așa ceva. Totul depinde doar de starea în care se află suma totală a sufletelor, de felul în care acestea interacționează între ele.

Aici fiecare are propriul destin. Dar această soartă, în general, este predeterminată și nimeni aici nu are nicio distorsiune, un fel de favoare, o stare specială mai bună sau mai rea în raport cu alții. Nimic din toate acestea nu există. Totul depinde de persoana însăși.

Întrebare: Deci, spui că fiecare persoană, toată lumea, are propria rădăcină a sufletului în sufletul comun? Pe acest fir ar trebui să se ridice la rădăcina comună?

Răspuns: Acesta nu este un fir, ci o cărare pe care urci un munte în patru labe, cazi, te rostogolești înapoi și urci din nou.

Toate acestea sunt predeterminate, cu excepția modului în care o persoană va percepe această cale de ascensiune.

Cu cât ne gândim și ne străduim mai mult să facem conexiunea și să-l convingem pe Creator să ne ajute, cu atât ne accelerăm mai tare dezvoltarea spre o stare bună. Noi nu avem nimic altceva.

Întrebare: De aceea te bazezi întotdeauna pe Creator?

Răspuns: Am încredere în Creator că Îl vom forța, obliga și convinge să ne ajute să creăm din noi o societate umană normală în bune condiții externe.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman”, 8.07.2021

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed