“Cine era mulțimea amestecată din Exodul 12:38?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Cine era mulțimea amestecată din Exodul 12:38?

Putem împărți o națiune – în interiorul și în afara unei persoane – în trei părți. Cei care aspiră la Creator sunt numiți „Israel (Yashar-Kel)”. Cei numiți „egipteni” nu au niciun interes în spiritualitate și, în schimb, se ocupă de viața lor corporală. Mulțimea amestecată este aceea care, pe de o parte, se tem de Creator, dar pe de altă parte, încearcă să-și folosească egoist conexiunea cu Creatorul.

Majoritatea oamenilor cred în Creator sau într-o forță superioară. Există mai multe metode și învățături care exprimă dorința persoanei pentru Creator. Chiar și ateii au un punct interior care aspiră la conexiunea cu Creatorul și acesta definește rațiunea lor cea mai profundă pentru existență.

Oamenii sunt împărțiți în două tipuri. Unul îi definește pe cei conectați la religii și alte metode de credință, care își folosesc conexiunea cu Creatorul pentru a câștiga încredere și succes în această viață. Celălalt îi definește pe cei care vor să descopere conexiunea lor cu Creatorul în această viață. Ei cer revelarea Creatorului și doresc să-L descopere în ei înșiși. Vor să dezvăluie un strat suplimentar de realitate deasupra nivelurilor mineral, vegetal, animal și uman, pe care le percepem prin cele cinci simțuri.

Aspirația noastră spirituală cea mai profundă poate fi împlinită prin metoda Cabalei. Ne conduce la simţirea celei mai înalte forțe de guvernare din realitate, care determină totul. Înțelepciunea Cabalei ne poate pregăti pentru o astfel de realizare cât timp suntem în viață în această lume.

Cum pot atunci, oamenii consideraţi mulțimea mixtă să se teamă de Creator – calitatea iubirii și dăruirii absolute – atunci când singura lor aspirație este să se slujească singuri?

Ne putem folosi conexiunea cu Creatorul fie în mod egoist, fie în mod altruist. O conexiune egoistă cu Creatorul ne poziționează ca fiind consumatori față de Creator. Ne face să cerem în mod constant împlinirea orientată spre sine ca urmare a unei astfel de conexiuni. Este doar o continuare a înclinației noastre inerent egoiste faţă de viață. În timp ce vizăm Creatorul în mod egoist, acceptăm că există o forță atotcuprinzătoare în realitate de care ne temem, dar cerem în mod conștient o recompensă pentru o astfel de recunoaștere. Apoi sperăm că vom fi recompensați fie în această viață, cât și / sau în așa-numita viață de apoi. O astfel de relație egoistă cu Creatorul este numită „mulțime mixtă”.

Egiptenii (în Tora) își doresc pur și simplu o viață bună cu sau fără conexiune cu Creatorul. Aceasta este atitudinea simplă a consumatorului pe care o observăm în această lume. Ei ar putea respecta anumite porunci și anumite acțiuni, dar nu pentru a deveni complet altruişti, adică pentru a realiza porunca principală „Iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă”.

Mulțimea mixtă sunt dorințele egoiste care resping exodul din Egipt, adică să părăsească ego-ul egoist și să trăiască o viață de iubire, dăruire și conexiune pozitivă cu ceilalți. Nu pot trece Marea Roșie și vor să se întoarcă în Egipt. Ei fac tot ce pot pentru a-i opri pe cei care vor să scape din sclavia din Egipt, adică pe cei controlați de ego. Ei trăiesc în paralel cu cei care se străduiesc să devină la fel de altruisti și iubitori ca și Creatorul.

Cei care se află pe calea devenirii altruiste și iubitoare precum Creatorul trebuie să întâlnească pe drum acele dorințe numite „mulțime mixtă”, deoarece aceste dorințe ne ajută în cele din urmă să distingem adevărata noastră dorință de conexiune cu Creatorul de ceilalți: că nu ne dorim nicio răsplată care vizează propriul sine, ci că toată mulțumirea și bunătatea vor fi de dragul Creatorului.

În fiecare persoană, la orice grad spiritual, apare un spectru larg de dorințe. Putem învăța cum să folosim aceste dorințe și să le sortăm, cu ajutorul surselor cabaliste, adică să sortăm calitățile Malchut (primire) și Bina (dăruire) și să ridicăm valoarea calităților de dăruire peste cele ale primirii. Acest lucru se realizează prin angajarea într-un mediu de susținere spirituală, în care ne propunem să ne conectăm pozitiv unul cu celălalt pentru a deveni la fel de altruişti și iubitori precum Creatorul.

Pe baza unei discuții cu Cabalistul dr. Michael Laitman și Michael Sanilevich, “ Stări Spirituale: Mulţimea mixtă” 4/1/21Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: