“Cine este cel mai mare duşman al Israelului?” (Times of Israel)

Michael Laitman pe Times of Israel: “Cine este cel mai mare duşman al Israelului?

În prezent, există o simpatie larg răspândită pentru palestinieni, ceea ce în multe cazuri duce la o poziție unilaterală împotriva Israelului. Mai multe țări au făcut pași drastici: unele și-au rechemat ambasadorii, în timp ce anumite site-uri mari web din China au mers până la ștergerea Israelului de pe hărți. În Columbia au fost organizate sărbători în sprijinul Hamas. Există chiar și cazuri precum Spania care anunță o grevă de solidaritate în sistemul lor de învățământ pentru Gaza. După o imensă etapă de sprijin pentru Israel în urma atacurilor tragice din 7 octombrie, cum s-a întors valul atât de repede?

Ura se răspândește fără efort. Această tendință nu a fost neprevăzută; se făcea sub suprafaţă. Acțiunile actuale împotriva Israelului în mai multe națiuni nu sunt așadar o surpriză.

Întrebarea pe buzele multor israelieni și susținători ai Israelului este într-adevăr cum poate fi modificată această percepție negativă? Răspunsul este în propria noastră atitudine unul față de celălalt.

La suprafață protestele împotriva Israelului sunt în legătură cu ofensiva Israelului în Gaza. Cu toate acestea, nu este motivul principal. Ei se trezesc în așa fel din cauza tratamentului neadecvat pe care îl avem unul față de celălalt.

Ceva se agită în ei, o trezire nu de origine pământească, ci aparent din ceruri. Este o chemare pentru noi ca evrei să ne unim, să fim frați, să ne apropiem.

Dacă reușim să ne unim, unitatea noastră va rezona și va calma forțele opuse incitate împotriva noastră. Nu este o bătălie între „noi și ei”. Este mai degrabă o bătălie a noastră împotriva unei Forțe superioare care ne caută unitatea.

Această Forță superioară, în planul ei complicat dorește ca noi să ne unim ca o singură familie. Dacă nu facem nicio mișcare în această direcție unificatoare, atunci adversarii apar ca instrumente prin care Forța superioară încearcă să ne transmită acest mesaj.

Într-un fel sau altul, va trebui să realizăm unitatea. Conflictul cu care ne confruntăm nu este doar cu amenințări externe, cum ar fi teroriști. Este o luptă internă, o luptă împotriva propriei noastre discordii.

Prin urmare, în timp ce suntem în război, trebuie să acţionăm cu ceea ce este necesar pe teren. Totuși, în același timp ar trebui să ne concentrăm pe valorificarea tuturor energiilor noastre pentru a combate orice separă poporul Israel.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: