Cine este de vina pentru păcatul lui Adam?

Descoperirea  răului este numita păcatul lui Adam. Dar, de fapt, nu a fost un păcat, deoarece Creatorul Însuși spune că El a creat inclinatia rea. Acest lucru înseamnă că Adam nu a păcătuit, ci a descoperit doar păcatul, răul interior, natura egoistă.
De la început am fost creați cu de o astfel de natură,ca să avem ocazia să ne ridicăm deasupra ei,  de la acest rău, şi să devenim  conștienți de bine, de  Creator. Fără această natura este imposibil să descoperim asta, ”Avantajul Luminii asupra întunericului,” (Kohelet Rabbah 2:13).
De Anul Nou (Rosh Hashanah) sărbătorim oportunitatea de a ne ridica şi obţine Forţa Superioară, Creatorul, pentru a deveni Adam (Om), adică persoana care-I seamănă. Aceasta este în puterea tuturor,  Adam a fost pur și simplu primul care a făcut-o. Așa cum se spune, „pentru ca toți sa ma cunoasca, de la cel mai mic,la cel mai mare „(Ieremia 31:33), şi „…  Casa Mea se va numi  casă de rugăciune pentru toate popoarele.” ( Isaiah 56: 7). Deci Adam este o imagine care este relevantă pentru întreaga omenire.
Dacă în această sarbatoare facem revizuirea  anului trecut, ne-ar fi clar faptul că încă nu am  atins  corecția și că nu am urcat impreuna cu toată omenirea pe culmea existenței noastre: lumea spirituală, nivelul asemănării cu eterna şi perfecta putere. Iar pentru aceasta cerem iertare, adică ne judecăm pentru că am fi putut descoperi înclinația noastră rea şi să o corectăm, ridicându-ne deasupra ei şi unindu-ne între noi, dar  nu am făcut-o. Deci, ne întrebăm la începutul anului daca ne este data puterea de a ne corecta și de a atinge scopul creației.

Din programul israelian 103FM, 9/6/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: