“Cine este o regina a frumuseţii?” (Times of Israel)

Michael Laitman, în The Times of Israel: “Cine este o regina a frumuseţii?

Pentru prima dată din 1950, nu va avea loc nici un concurs de frumusețe Miss Israel în Israel, iar Israelul nu va trimite un concurent la concursul Miss Univers care va avea loc în Statele Unite în ianuarie. Potrivit  i24 News, decizia „a stârnit multe reacții, unii deplângând sfârșitul evenimentului, în timp ce alții s-au bucurat. În ultimii ani”, continuă povestea, „concursul a fost criticat pe motiv că femeile sunt judecate doar după aspectul lor fizic”.

Eu simpatizez cu criticii. Nu cred că lungimea picioarelor unei femei este o etapă pentru frumusețea ei. În plus, cum poate cineva să decidă care este cea mai frumoasă femeie din lume când fiecare rasă și etnie are propriul aspect caracteristic? Cum putem compara standardul japonez de frumusețe cu standardul european de frumusețe și cine poate spune care este mai frumos?

Pentru a pretinde că aceste fete sunt tratate ca orice altceva decât ca obiecte, judecătorii le pun concurenților întrebări stupide, la care nimeni nici măcar nu așteaptă răspunsuri sincere. Dacă ar fi să le credem, am crede că toate fetele și-au dorit pacea mondială și toate sunt profund tulburate de schimbările climatice.

Un student de-al meu mi-a spus că concursul își pierde din popularitate și a întrebat de ce cred că se întâmplă asta. M-am bucurat să aud despre asta; Cred că ar putea fi un semn că ne maturizăm și începem să privim dincolo de fizic.

Este timpul să începi să cauți frumusețea interioară pentru că la sfârșitul zilei, asta îi face pe oameni fericiți. Când cauți frumusețea interioară a unei femei, vei descoperi că nu o poți măsura. Acest lucru este valabil nu numai pentru femei, ci și pentru toți oamenii. Când le cauți frumusețea, aceasta este întotdeauna ascunsă.

Frumusețea unei persoane evoluează în timp. Este definită de conexiunile cu alți oameni și cu mediul. Oamenii frumoși sunt oameni grijulii, oameni care simpatizează cu durerile și greutățile altora și vor să-i ajute să se simtă mai bine.

Astfel de sentimente sunt un dar, însă le putem dezvolta și noi. Odată ce recunoaștem cât de egoişti suntem, putem învăța să ne schimbăm.

Nu este un proces pe care cineva îl poate face singur, dar dacă noi ca societate decidem că ne-am săturat de cultura “Eu! Pe mine! Mie!* vom putea să învățăm să gândim mai mult în termeni de “Noi!” și mai puțin în ceea ce privește “Eu!”. Cu siguranţă este un mod mai bun de a promova pacea mondială decât desfășurarea concursurilor de frumusețe Miss Univers.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: